Ponedjeljak, 20.05.2024.

Kako je mobingovao i ucjenjivao Avdo Avdić? Kome je i zašto kružio oko stana na Dobrinji?

Srijeda, 08.05.2024. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Pisanje laži za novac nešto je mlađi hobi Avde Avdića.

Oni koji su ga zabavljali ranije bili su na poseban način degutantni.

Svoje drugovanje sa crnolistašem Osmanom Mehmedagićem koristio je Avdić čak i da zaustavi izdavanje sigurnosnih dozvola za pristup tajnim podacima. U svom intimnom obračunu sa jednom koleginicom posegnuo je upravo za tim.

Želeći da ga koleginica koju je uhodio sarajevskim naseljem Dobrinja lično pozove i zamoli za uslugu, a koju bi potom tražio da se ‘vrati’, Avdić je jedne prilike čak na godinu dana obustavio izdavanje potrebne dozvole za zasnivanje radnog odnosa, saznaje PRESS. Navalentnost njegova nije imala granice, pa je kružeći automobilom oko stana koleginice, te zahtjevima da se ‘ide na seminar od krucijalne važnosti’ na more, vršio ogroman pritisak na koleginicu.

Koleginica koja je bila meta na kraju je posegnula za svojim prijateljstvom sa sudijom Brankom Perićem, koji je oslobađajućom presudom u slučaju Mehmedagića ‘isposlovao’ dozvolu za pristup tajnim podacima za svoju miljenicu.

Ovo je samo jedan primjer odnosa Avde Avdića spram koleginica. O tome kako se odnosio prema dopisnici koleginici za vrijeme dok je bio urednik na Federalnoj televiziji, te kako se to po njega završilo umalo kobno, pisat ćemo u narednim danima.

(PRESS)