Utorak, 16.04.2024.

Mijatović najavljuje osvetu SDP-a: Izdali su nas! Sad neka se spreme, vidjet ćemo kako se snalaze seoske stranke

Petak, 27.01.2023. | BiH | Najnovije | Vijesti

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović kazao je da će se osjetiti odgovor SDP-a zbog donašnjeg glasanja za državne delegate.

Naime, SDP je ostao bez ijednog delegata u Domu naroda BiH. Umjesto SDP-a, ušao je SBiH-ov.

Mijatović je u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića kazao kako će SDP u ponedjeljak o svemu tome razgovarati.

“Na kolegiju SDP-a ćemo o tome raspravljati. I odgovor SDP-a će se osjetiti”, naveo je Mijatović.

On je direktno imenovao SBiH i NES za prevaru.

“Očito smo im dali previše prostora i da su se zaigrali. Slušali smo ih danima kako neće s Dodikom na državnom nivou zbog zakon o državnoj imovini. Što nisu ovdje nisu rekli da su tražili ministra na državnom nivou. Što ne kažu da sa po jednim poslanikom traže ministra u kantonima, federaciji. Glume patriote”, naveo je Mijatović.

On je kazao da tu misli na Nermina Ogreševića i Semira Efendića. Upravo su se oni prenemagali na Face TV-u i glumili da neće u državnu vlast zbog Dodika. Raport je još tad objavio da su oni tražili pozicije za svoje kadrove. Posebno NES, koji je htio Ministarstvo prometa za svog Jasmina Emrića.

Ovo je nekorektno

Istakao je da tih stranaka ne bi nigdje bilo da nije SDP-a.

“Ja sam sam u RS dobio glasova koliko oni. Kako imaju obraza. U ponedjeljak spremite se. Bit će grubo. Nermini Nikšić je bio korektar. Sad se spremite dječaci”, najavio je Mijatović.

Dalje je kazao kako je SDP gledao da ispoštuje sve partnere, ali da će se sad sve prispitati. 

“Od Vlade USK, do Vlade KS…Ispoštovali smo ih do kraja. Ali dosta. Došli smo do kraja i spremimo se za viši nivo igrice. Pa da vidimo kako se snalaze ovi seoski klubovi”, brutalan je bio Mijatović.

“Prešla se crvena linija i sad se treba spremiti”, kazao je. 

“Ovo što se desilo u Domu naroda je u najmanju ruku nekorektno. Posebno od Damira Marjanovića. Jer bez Trojke i SDP-a ne bi ušao u Dom naroda. Tu je da bi podržao našeg Brdara. To je trebalo proći”, kazao je Mijatović. 

“Izdao nas je. Slijedi odgovor”.