Srijeda, 01.05.2024.

SDA radikali sastanče po parkinzima / SDA bot Lingo se u tajnosti vidio sa radikalom Avdićem

Nedjelja, 24.12.2023. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Danas su mnoge Sarajlije iskoristile lijepo vrijeme kako bi dan provele na suncu, no za dvojicu SDA-ovaca već nekoliko dana mrak je i kad je najsunčaniji dan.

Naime hapšenje, a potom i određivanje jednomjesečnog pritvora falsifikatoru diploma i čovjeku sa crne američke liste Osmanu Mehmedagiću dovelo je SDA do ‘pucanja’.

Sa jedne strane funkcioneri koji se ne oglašavaju, svjesni težine krivičnog djela za koje se Mehmedagić optužuje, sa druge strane supruga i pjevaljka Amela Mehmedagić ujedinjena sa radikalima Jasminom Mulahusićem, Samirom Avdićem i Adnanom Lingom.

Nakon što je danima bezuspješno pokušavala stupiti u kontakt sa Sebijom Izetbegović, supruga Amela je pomoć potražila upravo u njima.

Zaduženi vjerovatno još uvijek parama iz ‘crne kase’ OSA-e Mulahusić i Avdić stali su u odbranu Mehmedagića. Brutalno i prizemno su se obrušili na kćerku Bakira i Sebije, Harisa Zahiragića, te Ahmeda Čorbu koje su identifikovali ovaj put kao izdajnike.

Adnan Lingo koji je u Centrali SDA prošao put od lične pratnje bračnog para, pa do fugure koja u dvorištu dreždi među tujama neodređen je ovih dana po pitanju situacije Osmana Mehmedagića. Svjestan svoje pozicije nastoji balansirati između porodice Izetbegović i svojih prijatelja radikala.

Tako se danas u potpunoj tajnosti sastao sa Samirom Avdićem sa kojim je dugo vodio razgovor u Avdićevom automobilu na parkingu ispred mesnice Mujanić u Blažuju.

Nalogodavci sa Poljina neće biti oduševljeni njegovim sastančenjem sa onima koji najdirektnije napadaju na njihovu kćerku.

(PRESS)