Četvrtak, 20.06.2024.

Tužna sudbina Bošnjaka iz Priboja kojeg je policajac pretukao nasmrt: Ubijenog Ervina prije pola godina zadesila tragedija

Ponedjeljak, 22.05.2023. | BiH | Najnovije | Vijesti

Ervin Erko Ć. (35) iz Starog Priboja preminuo je nakon što ga je u jednom ugostiteljskom objektu u centru ovog grada krvnički pretukao sugrađanin Igor A. (28). Prema riječima poznanika nastradalog mladića, on je prije manje od pola godine ostao bez oca, sa čim se teško nosio.

Stravični napad dogodio se u kafiću, a napadač Igor A., prema saznanjima portala Nova.rs, radi kao pripadnik Interventne policijske jedinice u Beogradu.

On je tokom vikenda došao u rodni grad, a u trenutku napada bio je van dužnosti.

Sagovornik portala Nova.rs navodi da je porodicu ubijenog mladića prije pola godine zadesila velika tragedija. Ervin se od toga teško oporavljao.

– Otac mu je preminuo, a sa Ervinom su ostale i dvije sestre. Dugo nije iz kuće izlazio, i taman kada je krenuo da se vraća normalnom životu, evo šta je dočekao – kaže poznanik nastradalog mladića.

Prema riječima očevidaca iz lokala u kome je došlo do tragedije, Ervin se provodio sa društvom, dok je pored šanka stajao Igor A. sa kolegom.

– Nakon kraće svađe, Igor je nasrnuo na Ervina i tukao ga sve dok nije pao na pod i ostao nepomično da leži. Sve se odigralo u nekoliko sekundi, a taj njegov kolega policajac nije stigao da odreaguje. Bukvalno se sve dogodilo dok je on uopšte bio svjestan šta se događa. Kroz cijeli kafić se prolamao vrisak: “Ubio ga je, ubio ga je”. Hitna pomoć je po dolasku mogla samo da konstatuje smrt – kaže mladić koji je kobne večeri bio u kafiću.

Prema nezvaničnim saznanjima sa terena, napad su snimile sigurnosne kamere iz lokala. Pretpostavlja se da će to olakšati istragu ubistva u lokalu.

Podsjetimo, ubistvo se dogodilo u noći između subote i nedjelje. Ervin je od posljedica teških povreda preminuo na licu mjesta.

Napadač je nakon zločina pobjegao a danas poslijepodne je uhapšen.

– Policijski službenik koji je osumnjičen za ubistvo E.Ć. uhapšen je tokom popodnevnih sati. Pripadnici policije lisice na ruke stavili su Igoru A. koga su pronašli u porodičnoj kući, prebačen je pritvor nakon čega mu je određeno zadržavanje od 48 sati – potvrđeno je za agenciju RINA.