Subota, 26.10.2024.

Martha Stewart (81) je postala najstariji model naslovnice Sports Illustrateda ikada; Pozirala u kupaćem kostimu (Foto)

Četvrtak, 18.05.2023. | Lifestyle | Najnovije | Vijesti

Martha Stewart je postala najstariji model naslovnice Sports Illustrateda ikada, pozirajući za godišnje izdanje časopisa u kupaćim kostimima u dobi od 81 godine.

Televizijska ličnost i kuharica jedna je od četiri modela naslovnice za ovogodišnje izdanje, čiji je cilj da proslavi moćne žene koje “žive u svijetu u kojem ne osjećaju ograničenja, ona interna ili eksterna”. Ostali modeli su glumica Megan Fox, manekenka Brooks Nader i muzičarka Kim Petras.

„Kada sam čula da ću se naći na naslovnici Sports Illustrated Swimsuit-a, pomislila sam: ‘Oh, pa to je prilično dobro.’ Biću najstarija osoba, mislim, ikada na naslovnici Sports Illustrateda, ‘” rekla je Stewart u intervjuu za naslovnicu.

“I ne razmišljam mnogo o godinama, ali sam mislila da je ovo nešto historijsko i da je bolje da izgledam stvarno dobro.” Stewart, koju je u Dominikanskoj Republici fotografirao Ruven Afanador, upitali su šta bi Snoop Dogg, prijatelj i čest saradnik, mislio o njenoj naslovnici. Nasmijala se i rekla: “Snoop će samo pomisliti da je to fantastično.”

Stewartina naslovnica znači da je ona sada najstarija žena koja je ikada pozirala za izdanje kupaćih kostima Sports Illustrateda, nadmašivši majku Elona Muska, manekenku Maye Musk, koja je pozirala 2022. kada je imala 74 godine.

„Moj moto je oduvijek bio: ‘kada si prošao kroz promjenu, završio si’, pa sam pomislila, zašto ne bih bila spremna za ovu životnu priliku?” napisala je Stewart na Instagramu. “Nadam se da će vas ova naslovnica inspirisati da izazovete sebe da isprobate nove stvari, bez obzira u kojoj se fazi života nalazite.”

Federalna/Press