Subota, 26.10.2024.

Mubarek petak u kojem je SDA odšetala u opoziciju – histerija, panika i nasilnici kao odgovor

Ponedjeljak, 01.05.2023. | BiH | Lifestyle | Najnovije | Vijesti

Bio je petak, doduše, ne 13., nego 28. 04. 2023. godine. Grad je bio osunčan, ulice krcate, džamije kao i uvijek tokom džume, dupke pune.

SDA je, ponovo, računajući na vjernike koji bi došli iz džamija, organizovala proteste, kojim bi izvršila pritisak na većinu u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, da ne potvrdi novu Vladu Federacije BiH.

Histeriju koju je više mjeseci širila, SDA je pokušala kapitalizirati izazivanjem nereda na nenajavljenim ptotestima.

A, šta je, da malo zavirimo, sadržaj SDA histerije?

Prije svega i pod jedan, nova Vlada FBiH je ‘nelegalna, izdajnička’, u njoj nema Bošnjaka, iako je potvrđena od većine koja je propisana Ustavom, koji je donesen većinom SDA. I u njoj sjedi osam Bošnjaka, koliko je i propisano.

Fadilova, Vlada u tehničkom mandatu, bez tri ministra u važnim resorima obrazovanja, zdravstva i boraca, gdje gori, po logici SDA je legalna i patriotska.

Histerija broj dva, Visoki predstavnik je fašist, neprijatelj Bošnjaka, idiot, ludak itd.

Svi znamo da bez odluka ovog i prethodnih visokih predstavnika, ova zemlja uopće ne bi izgledala ovako. Kada Bakir Izetbegović, sa svojim pravnim ekspertima, “zaboravi”, da revidira presudu za genocid protiv Srbije, nađe se neki Visoki predstavnik i nametne Zakon o zabrani negiranja genocida. U svojoj histeriji protiv visokih predstavnika, Bakir Izetbegović je preglasao i nadglasao Milorada Dodika. U svojoj histeriji protiv EU, Amerike i OHR-a, Milorad Dodik je napokon dobio dostojnog partnera u Bakiru Izetbegoviću.

Treća i najopasnija, ali i najlicemjernija histerija SDA, jeste, da Šmit i međunarodna zajednica protežiraju samo kršćanske vrijednosti, a žele da zatru Islamske, biva SDA vrijednosti.

SDA obavještajna zajednica to argumentira i nelegalnim snimcima međunarodnih zvaničnika.

Na stranu, što je po svim konvencijama, zabranjeno prisluškivanje stranih zvaničnika. Ali, zar upravo SDA, sve ove godine, se ne hvali kako je pridruženi član EPP, odnosno, Evropske narodne stranke, koja okuplja, kršćansko-demokratsku, konzervativnu, političku zajednicu, čiji je član i taj mađarski zvaničnik koji je sniman.

Kršćanska demokratija je politička ideologija koja se pojavila u 19. stoljeća pod uticajem katoličkog društvenog učenja.

Salko Zildžić, Adem Zalihić, Faruk Kapidžić i svi drugi iz SDA zabrinuti za islam i muslimane u Bosni, nisu ni znali da im je stranka dijelom ove kršćanske unije. I, nisu gospodo kršćanske vrijednosti apriori loše, da ne bude zabune. Kako bi to aktuelna SDA bratija i znala?

Da su čitali nešto od djela Alije Izetbegovića, možda bi i shvatali. Ovako i na kraju puta, može se izvesti samo jedan zaključak.

Za SDA, postoji samo jedna prava – istinita histerija, ona od gubitka vlasti. Sve ostale su farsa i pokušaj da se za svoje uske ciljeve ‘okrene’ narod.

Narod je očito ovog petka, 28.04.2023. godine bio pametan – ostao je u džamijama, nakon toga u baštama i kafanama, a SDA je nakon 30 godina odšetala odlukom većine zastupnika, u opoziciju.

(PRESS)