Srijeda, 23.10.2024.

Druženje iskusnih SDA penzionera u Centru; Predsjednik općinske organizacije Ahmed Čorbo se nije obraćao zbog treme

Srijeda, 31.08.2022. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

U organizaciji Općinske organizacije Stranke demokratske akcije Centar Sarajevo održana je tribina na temu „Odgovori SDA na aktuelna politička pitanja“.

Na tribini je predstavljena „Vizija urbanog razvoja Kantona Sarajevo 2022 – 2035“, video prezentacija koju  je izradio arhitekt Faruk Kapidžić.
Ne znamo gdje je do 2022. godine bio gospodin Kapidžić, te zašto takav ekspert nije učestvovao u urbanizaciji Sarajeva, kada je SDA drmala urbanizmom?

Na tribini je bilo govora i o podršci sportu, a u publici je bio i Ivica Šarić, koji je u više navrata bio ministar kulture i sporta, za čijih je mandata i induvidualni i timski sport doživio sunovrat.

Također, obećali su i bolju infrastrukturu, bezbeli i saobraćaj, pa je na tribini gost bio i Nedzad Branković, bivši direktor željeznica, ministar saobraćaja, premijer Federacije.

Tu je bio i zet Akšamija, supruga Sebija.

Na skupu su se mogli vidjeti i Čedomir Lukić, Bisera Turković, Fadil Novalić, Eldar Čomor, Safet Kešo,  Admir Mulaosmanović i ostala rodbina i prijatelji.
Sve iz Centra. 

Kako se vidi, oni imaju viziju Sarajeva do 2035. godine.

Doduše, većina prisutnih je već penzionisana, uključujući i predsjednika Izetbegovića, koji je otišao u penziju, dobio otpremninu, a zatim se pun energije vratio na političku scenu.

Inače predsjednik ove općinske organizacije, Ahmed Čorbo, nije se obraćao zbog treme, kako je to obično praksa na ovakvim skupovima.