Četvrtak, 25.04.2024.

DUGOGODIŠNJI EFENDIJA IZ TRAVNIKA DAO OTKAZ ZBOG MOBINGA I DISKRIMINACIJE NA POSLU: “Hoće da privatizuju džemat”

Srijeda, 30.11.2022. | BiH | Najnovije | Vijesti

Efendija iz Travnika žrtva je mobinga i diskriminacije na poslu, te je podnio zahtjev za raskid ugovora o radu sa Islamskom zajednicom.

Adis ef. Zelkanović svoje nezadovoljstvo podijelio je sa svojim cijenjenim džematlijama i prijateljima a javno je i objavio imena osoba koje su vršile mobing i diskriminaciju nad njim piše Crna-Hronika.

Poštovane Turbečanke i Turbečani, Travničanke i Travničani, želim Vam čestitati nadolazeću PRIVATIZACIJU Islamske zajednice u Turbetu i Travniku.

Nažalost, MORAO sam, nakon rada više od 20 godina za našu IZ-u (od čega preko 9 godina u RS-u-Skender Vakufu, kada mnogi nisu smjeli obići svoja imanja u tom mjestu), podnijeti Zahtjev za raskid ugovora o radu, zbog višegodišnjeg MOBINGA I DISKRIMINACIJE na poslu, jer više zaista ne mogu izdržati udare na čast, ljudskost i dostojanstvo od strane pojedinaca, na mene lično, moju porodicu, moju djecu i druga lica (moje cijenjene džematlije) na njihovim poslovima koji podržavaju moj rad, red, disciplinu i odgovornost!!!

Određene osobe su mi veoma često i u kontinuitetu zagorčavale život i egzistenciju zbog pokušaja da ih spriječim u prljavim namjerama PRIVATIZACIJE INSTITUCIJA i jednoumlja (metodama kako nam je ukazao naš Plemeniti Poslanik Muhammed, a. s., kad primjetimo neko loše djelo) te sam nekoliko godina unazad prolazio kroz veliki progon i torture.

Ista namjera se planira ostvariti kroz aktuelni Izborni proces i dalje, gdje je predviđeno od strane pojedinaca da vaši “predvodnici” u vjerskom i administrativnom životu IZ-e u Turbetu i Travniku budu i dalje moji progonitelji te da nastave sa PRIVATIZACIJOM Džemata, Pokopnog udruženja i “naše” IZ-e o čijim imenima, prezimenima i njihovim nedjelima ću nešto kasnije, ako Bog da.

Efendija Adis Zelkanović javno je napisao imena, kako on kaže, njegovih progonitelja.

Ahmed Omerdić, Edin efendija Memić, Emir Ganić i kao glavnog progonitelja je imenova Nermina Šušića. O drugim imenima, ulogama i titularima u nastavcima!

“Uvažni prijatelji, imam potrebu da sa Vama na ovaj način podijelim situaciju sa kojom se suočavam lično, kao redovan član IZ-e, moja porodica, te kao imam i moje redovne džematlije Stare džamije u Turbetu.

Obzirom da nam nisu dozvolili da imamo člana Komisije (redovnog džematliju ove džamije kojeg mi izaberemo), da nam nisu dozvolili kandidaturu na izbornu listu od redovnih džematlija ove džamije (koje mi predložimo) po teritorijalnoj zastupljenosti, da i najstarija džamija u Turbetu bude biračko mjesto i da njene džematlije mogu obaviti glasanje u svojoj tradicionalnoj džamiji gdje su godinama to činili, da Stara džamija ima birački odbor.

Žalosno je i nedopustivo da osim poziva na izbor nemamo nikakvo drugo pravo (osim glasanja za probrane na listama) a Izborna pravila ne predviđaju tako. Očigledno je, da TUMAČI Izbornih pravila onemogućavaju prava, a ne Izborna pravila IZ-e.

Kao imam ove džamije, ali i kao redovni član Islamske zajednice od rođenja, koji trenutno živi i redovno plaća članarinu u Džematu Turbe zajedno sa svojom petočlanom porodicom, onemogućen sam u “proceduri” predlaganja i kandidiranja, ali iskoristit ću svoje pravo ovdje i na Sudnjem danu te ovim putem kazati ljudima koji su učinili to i onemogućili nam spomenuta prava, Ja i moja porodica vam HALALITI NEĆEMO!!!” – izjavio je efendija Adis Zeljkanović.