Četvrtak, 24.10.2024.

Sarajevski SDA ponder po mjeri najjačeg SDA kik-boksera Zildžića i Duvanjaka zeničkog fenomena, delegata sa najdužim studentskim stažom koji se zarekao Genjcu da će oboriti i njegove rekorde

Nedjelja, 30.01.2022. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Šta znači u ovom odsutnom trenutku za opstanak države Bosne i Hercegovine ukidanje Sarajevu pondera 2, slomiše se da nam objasne dva velika SDA ekonomska stručnjaka.

Jedan kompenzacijski poslanik, donedavni, sjede i mudre brade, predsjednik i najjači kik bokser mladih SDA, Salko Zildžić.

Drugi je zenički fenomen, delegat sa najdužim studentskim stažom ikad i još dužim zastupničkim, delgatskim mandatima, čovjek koji se zainatio da obori rekorde Halida Genjca u delegatskim i skupštinskim klupama od Zenice do Sarajeva, Jasmin Duvnjak.

A, šta je suština ponedera dva?

Niti je ostalih devet kantona šta posebno dobilo, a Sarajevo kao kičma ove države je izgubilo.

Zašto baš sada? Zašto na ovaj ponižavajući način, najglasnije nam objašnjavaju gorepomenuti zastupnik i delegat. Zaklala je SDA Sarajevo za ono kilo podrške za ovakve ekonomske analfabete poput Salke i Jasmina.

Zna Salko Zildžić, kada država i Federacije odluče da ne daju sportu ni jednu marku, da je neku vrstu finansijske i druge podrške moguće naći u općinama, gradu, Kantonu Sarajevo.

Zna Salko Zildžić kada neka reprezentacija nema za avionske karte, a država ne da, da se sportisti moraju osloniti na adrese u Kantonu Sarajevo.

Rijetko je neki drugi kanton bilo kada i u bilo kojoj mjeri podržao neke državne sportske selekcije kojima država nije država, nego maćeha. 

Zna Jasmin Duvnjak, valjda zna jer mu je drag i NVO omladinski i kulturni sektor, gdje konstantno traži bazu za obaranje rekorda Halida Genjca, da kada fali kulturi, filmu, kada Zora Dujmović zaobiđe pomoći značajne kulturne programe za ovu državu, da je jedina adresa za pomoć Kanton Sarajevo.

Mnogo je primjera kojih su svjesni, a ignorišu ih, a vjerovatno će tek osjetiti šta znači nemati više sve gore pomenuto, nemati Kanton Sarajevo iza sebe.