Četvrtak, 24.10.2024.

Sindrom Faruk Kapidžić

Subota, 29.01.2022. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Osvrnuo se Faruk Kapidžić, dia, nova zvijezda SDA poljinskog neba i na pregovore u Neumu, pa je građanima Bosne i Hercegovine, pun elana i visokog koeficijenta, napisao motivirajući post kojeg prenosimo.

“Sve što pričam i pišem rezultat je onoga što sam vidio, lično spoznao i doživio na svojoj koži.

Od početka rata do danas ponovo je došla situacija da moramo vjerovati jednom čovjeku i podržati odluku koju donese. Bilo koju odluku da donese prezime Izetbegović, mogu biti siguran da je donio najmanje lošu odluku u datoj situaciji za sve građane BiH i za Bošnjački narod.

Vjera u Boga Vas nauči da vjerujete i u ljude, a pamet i iskustvo vam kaže u koje ljude. Vjera je uvijek olakšanje, a nikada opterećenje.

Nije lako onima koji po portalima i medijima uspaničeno traže informaciju o pregovorima u Neumu. Nije lako Ćudićki, Mijatoviću i Hadžifejzoviću u strahu i panici isčekivati na FACE TV šta će biti na pregovorima.

Ipak je nama lakše, mi imamo kome vjerovati.

S poštovanjem,

Faruk Kapidžić dia

I mi svjedočimo da sve sto priča i piše je lično vidio, spoznao i doživio na vlastitoj koži i novčaniku.

Vidio je ministarsko mjesto bez stranačkog staža i angažmana, lično je spoznao blagodati svog nerada u Komisiji za očuvanje nacionalnih spomenika. Tričavih je to 5 do 6 hiljada konvertibilnih maraka, doduše, svaki je mjesec i redovno. Lično je Dia spoznao i doživio kako se kroz rektume i kapidžike postaje botovska zvijezda sarajevskog i šireg političkog sazviježđa SDA. Proputovao kroz Mliječni SDA put.

Za manje informisane, kapidžik su mala, sporedna vrata; vratnica između susjednih dvorišta, vrata na ulazu u baštu, vrt (tur.) Faruk je jednu takvu vratnicu uplanirao tačno u avliju porodice Izetbegović. Ima čovjek ulaz na mala vrata, onako “sazad”.

Političko poltronstvo i post Faruka Kapidžića, te pripremu naroda na moguću Izetbegovićevu izdaju Bosne u Neumu, definisao je u jednoj rečenici, na svome Facebook postu, trenutno, jedan od najvećih eksperata za ustavno pravo, profesor Pravnog fakultete u Leipzigu  Dr.iur.habil. Edin Šarčević:

“Precizno dokumentiran fenomen demokratskog primitivizma. Ovako glasi opis političkog profiterstva i opšteg autizma ovih u čije ime odlučuje – biračka baza bez ikakvih šansi da odgovorno upravlja sobom, o državi da se i ne govori” – precizno je secirao profesor Šarčević poltronstvo arhitekata neizvjesne sudbine bosanskohercegovačke države i njenih naroda i građana.

Zašta će nam institucije, zašto služi vladajuća koalicija, zašto će nam stranke opizicije, eksperti za pitanja oko kojih se pregovara i “tipovi” poput profesora Šarčevića?

Imamo Izetbegovića, kome je draga kome(dia), koja se farukovski pretvara u trage(diu). Gasi internet, spuštajte zastave u neumskom kazalištu, zatvaraj kapidžike. Svaka dalja analiza je suvišna, ko preživi, neka priča.  

Ne sam Safete, ti Bakire bujrum, to je nažalost, ponovo politička pozicija bošnjačkog naroda. Nažalost, a na Farukovu sreću, ponovo smo došli u takvu situaciju. Faruku je ravno do Neuma, ali znamo i u kojem stanju i situacijama. Ni kod Faruka, ne dobija svaka.

(PRESS)