Petak, 09.12.2022.

Efendić dovodi pojačanje? Poslije SDU, DF-a, NiP-a gradski i općinski vijećnik Srđan Srdić ulazi u Stranku za BiH?

Petak, 28.01.2022. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Srđan Srdić bivši je član stranke Narod i pravda. On je na lokalnim izborima koji su održani u novembru 2020. godine uspio osvojiti vijećnički mandat u Općini Novo Sarajevo, no nedugo nakon toga izbačen je iz općinske organizacije NiP-a zbog, kako su naveli, učešća u neregularnostima tokom izbornog procesa. Od tada pa do danas djelovao je kao nezavisni vijećnik.

Inače ovaj mladi političar, uspio je za kratko vrijeme promijeniti čak tri stranke. Za razliku od NiP-a iz kojeg je vrlo brzo izbačen, iz USD-a i DF-a Srdić je izlazio onda kada bi mu se složila računica. Bio je ono što je davalo više mogućnosti, pa je tako uspio ući i u Gradsko vijeće Grada Sarajeva, dobijao brojne komisije, zaposlio sebe u JP “Sarajevo”, suprugu u Općinu Novo Sarajevo gdje je i vijećnik, tj. koja mu je matična i ko zna šta još.

Kako PRESS nezvanično saznaje Srdić se priprema pristupiti novoj stranci. Ovaj put to će biti Stranka za BiH na čije je čelo nedavno došao Semir Efendić.

Emisari koje je Efendić poslao u lov na vijećnike su kantonalni zastupnici Sead Milavica i Senad Hasanović. Naime da bi se našli na listi na Općim izborima 2022. godine Milavica i Hasanović imaju zadatak da dovedu u SBiH vijećnike iz drugih stranaka ili nezavisne vijećnike u Kantonu Sarajevo.

Sa Srdićem je ovaj dvojac baš “ubo”, moglo bi se reći ko prstom u – oko.

Vidjet ćemo koliko će trajati Srdić u SBiH-u.