Ponedjeljak, 28.10.2024.

Narod i Pravda Stari Grad dobila novog vijećnika, pridružio im se Ajdin Holjan

Utorak, 27.12.2022. | BiH | Najnovije | Vijesti

Vijećnik u aktuelnom sazivu Općinskog vijeća Stari Grad, magistar menadžmenta i organizacije Ajdin Holjan, pridružio se Narodu i Pravdi.
Zajedno s njim, Platformu za progres je napustio i Elmir Pršeš, diplomirani pravnik i bakaleureat političkih nauka.

Drago nam je da su ova dva mlada i obrazovana političara prepoznali političku organizaciju Narod i Pravda kao opciju koja suštinski predstavlja istinsku političku alternativu, a u fokus djelovanja stavlja državu Bosnu i Hercegovinu.

Holjan i Pršeš su se u punom kapacitetu stavili na raspolaganje Općinskoj organizaciji Narod i Pravda Stari Grad, čime je broj članova Kluba Naroda i Pravde u OV Stari Grad porastao na pet.

“Narod i Pravda je jedina stranka koja se beskompromisno bori protiv vladajućeg režima koji je unazadio ovu zemlju.

Izuzetno mi je važna pažnja koju ova opcija posvećuje mladim ljudima, kao i transparentnost procesa kroz koje se prolazi u toku odlučivanja. Kroz odličnu suradnju sa kolegama i kolegicama iz Naroda i Pravde u Općinskom vijeću, shvatio sam da u njima imam sagovornike kojima su važne tradicionalne vrijednosti jednako kao i građanska ideja”, izjavio je tom prilikom Ajdin Holjan.

U svom obrazloženju zašto se pridružio Narodu i Pravdi, Elmir Pršeš je naveo: “Pridružio sam se zbog građanskih principa za koje se stranka zalaže. Smatram da možemo napraviti iskorak koji je potreban i državi i društvu. Narod i Pravda može odgovoriti na kompleksna pitanja koja se u ovim izazovnim vremenima postavljaju pred Bosnu i Hercegovinu.”

U skorijem periodu očekujemo da će pristupnicu Naroda i Pravde potpisati brojni uglednici iz Starog Grada.