Nedjelja, 19.05.2024.

ZAŠTO SPINOVI I LAŽI U REŽIJI SDA / Još samo dva dana ih dijele do opozicije

Nedjelja, 27.11.2022. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić u ime stranaka Osmorke potpisat će 29. novembra 2022. godine sporazum o formiranju vlasti na nivou države BiH i entiteta FBiH s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čović.

U novom sazivu državne i federalne vlasti neće učestovati SDA čiji će kadrovi, odmah nakon formiranja Vijeća ministara BiH i Vlade Federacije BiH, biti razrješeni dužnosti. Upravo ova činjenica unijela je paniku u redove SDA s obzirom na to da je SDA svjesna kako će kroz par mjeseci ostati bez svih poluga vlasti, ali i da će nova vladajuća struktura ući u dubinsku analizu nezakonitosti koje su počnili kadrovi ove stranke za vrijeme obnašanja mandata.

SDA se očajnički trudi da stvori privid kako će HDZ BiH na kraju odabrati SDA za svog koalicionog partnera pa tako posredstvom režimskih medija u javnosti plasira lažne informacije kako je odgođeno potpisivanje sporazuma između stranaka Osmorke i HDZ-a BiH.

Ovaj put SDA je za propagandistu odabrala portal Politički.ba da bi plasirao dezinformaciju o odgađanju potpisivanja koalicionog sporazuma, a koju bi dalje trebali preuzeti ostali prorežimski mediji i plasirati je javni prostor kao tačnu. Naravno niko iz medijskih kuća koje vrše ovakvu propagandu nije se digao slušalicu i direktno upitato centralu HDZ-a o njihovom stavu, jer znaju da bi odgovor ubio njihove ‘teze’.

Nije jasno šta SDA uopšte pokušava postići ovakvim očajničkim potezima jer vlast bez SDA, na dobrobit građana Bosne i Hercegovine, je realnost.

Otužno zvuče i izjave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića kako se “ne može pomiriti s tim da SDA gubi vlasti”.

Međutim ni ove posljednje izjave Bakira Izetbegovića, kao ni bilo kakve druge, ne treba uzimati s posebnom dozom ozbiljnošću jer je Izetbegović u više navrata dokazao da je neozbiljan političar. Treba li uopće podsjećati kako je za vrijeme predizborne kampanje tvrdio da je on sigurni pobjednik u utrci za člana Predsjedništva BiH da bi nakon brutalnog poraza izjavio kako je od početka znao da će pobjednik biti Denis Bećirović.

(PRESS)