Utorak, 17.05.2022.

Velja Nevolja pao zbog ženinog selfija: Belivuk se krio u kućici Djeda Mraza, Bojana poslala slike majci i odala štek!

Četvrtak, 27.01.2022. | Najnovije | Region | Vijesti | Autor

Vođa zloglasnog klana planirao da mu vikendica u blizini Loznice bude skrovište, ali je od krtice iz policije saznao da je ta lokacija razotkrivena .

“Djeda Mrazova kućica” u mjestu Tršić kod Loznice, koju su istražitelji danima pretresali poslije hapšenja Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u febuaru prošle godine, trebalo je da bude tajno skrovište od policij

Kako Kurir saznaje, Belivuk je pred hapšenje sa suprugom Bojanom i djecom boravio u kući u Tršiću, a hranu, vodu i sve drugo što im je bilo potrebno donosio im je bračni par iz Loznice, osumnjičeni Vlado Georgiev i Slađana Sekulić. Izvor Kurira otkriva i da je Belivuk s porodicom upravo u toj kućici dočekao posljednju Novu godinu na slobodi.

Napeta situacija

– Iako se u početku vjerovalo da je kućica koju je pripadnik Veljine kriminalne grupe, bivši policajac iz Loznice, kupio kako bi klan kao u kući u Ritopeku tu dovodio otete ljude i mučio ih, tokom istrage se došlo do informacija da je vođa klana tu kuću zapravo koristio za skrivanje. Naime, kuću u Tršiću, koja je zabačena i do nje se ne dolazi lako, Georgiev i žena su za kratko vrijeme potpuno renovirali od poda do plafona, angažovali su radnike za ugradnju najmodernijeg video-nadzora, kao i kupovinu namještaja. Povremeno su, dok je kuća bila u fazi pripreme, dolazili da je obilaze Belivuk i njegova žena Bojana – otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim riječima, ova kuća trebalo je da bude tajno skrovište u koje bi Belivuk s porodicom dolazio kada situacija u Beogradu postane napeta. Sumnja se da su planirali da otkupe i okolne placeve kako ih niko ne bi uznemiravao.

– Porodično su u njoj boravili prije nego što su Belivuk i Miljković otputovali u januaru prošle godine u Kotor, u goste kod vođe kavačkog klana Radoja Zvicera. Prema operativnim informacijama, pošto je crnogorska policija spriječila pokušaj atentata na njih u Tivtu, navodno je Belivuk planirao da odmah po povratku u Srbiju s porodicom ode u Tršić. Međutim, kako se sumnja, u međuvremenu je dobio dojavu da je njegov štek otkriven – otkriva izvor.

On podsjeća da je po povratku u Srbiju, 29. januara prošle godine, policija na aerodromu privela i saslušala Belivuka i Miljkovića, kao i pripadnike njihove grupe, koji su ih dočekali na aerodromu.

– Naime, poslije privođenja, pripadnicima klana oduzeti su mobilni, pa je na nekima od njih mogao da postoji trag koji bi ukazivao na kuću. S druge strane, Belivuk je saznao da je supruga slike kuće, selfije, ali i tačnu lokaciju, slala majci i sestri, zbog čega je postao obazriviji – dodaje izvor Kurira.

Rečeno mu da ne ide

Ko je krtica iz policije koja je Belivuku najvjerovatnije dojavila da postoji informacija da se njegova štek kuća nalazi u Tršiću, zasad nije dokazano, ali prema riječima izvora, jasno je da je poslije tog saznanja vođa najbrutalnijeg klana odlučio da više ne odlazi u nju.

– Postoje informacije da je dan uoči hapšenja dobio dojavu iz SBPOK, ali i da mu je tada rečeno da ne ide u Tršić – objašnjava sagovornik iz istrage.

Vježbao gađanje iz snajpera

Istražitelji su otkrili da je u Belivukovu tajnu kućicu dolazio Nebojša Janković, bivši policajac, snajperista, koji je uhapšen kao pripadnik njegove kriminalne grupe.

– Prikupljeni su dokazi i da su u šumi u blizini kuće Janković i Belivuk vježbali gađanje, odnosno pucanje iz puške koju je Janković donio sa sobom. Nekoliko dana pred doček 2021. godine zajedno su obilazili kuću, čistili oružje, a potom pucali – podsjeća sagovornik.

Praznična i porodična atmosfera

Izvor Kurira otkriva da su istražitelji otkrili da je Belivuk s porodicom u kuću u Tršiću došao 30. decembra 2020. i da su najvjerovatnije tu proveli i novogodišnje praznike.

– Kada je otkrivena, kuća je bila ukrašena, a na ulazu je pisalo „Deda Mrazova kućica“. Najvjerovatnije je Belivuk tu ostao do samog puta u Crnu Goru, jer postoje operativne informacije da je u njoj bio i 6. januara prošle godine. Istražitelji vjeruju da je bila okićena jer je htio da napravi ugođaj porodici za praznike – kaže sagovornik. On dodaje da je kuća na lokaciji koja nije prometna, a oko nje se nalazi šuma.