Utorak, 26.09.2023.

Bivši gradonačelnik Nihad Omerović; Presuđeno je i čovječanstvu i porodici Memić i svakom normalnom i poštenom građaninu BiH

Četvrtak, 24.11.2022. | Najnovije | Vijesti

Nihad Omerović, bivši gradonačelnik Grada Srebrenik, a sadašnji zastupnik u državnom parlamentu komentarisao je presudu Zijadu Mutapu i drugima, a Facebook objavu prenosimo u cijelosti_;

Danas, u režimu u kojem živimo, presuđeno je i čovječanstvu i porodici Memić i svakom normalnom i poštenom građaninu BiH. Osnovni elementi za oslobađujuću presudu optuženih u slučaju porodice Memić, a od strane “nagodnog” sudije Perića, bili su sve osim pravedno i objektivno utemeljenih činjenica i procesnih događaja ovog tragičnog slučaja.

Svima je jasno ‘zašto” i “zbog koga”, ovakav ishod ovog sudskog postupka. Sada, u ovom trenutku ukoliko budemo nijemo promatrali “oslobađanje zla i kriminala” i oholo presuđivanje za “PRAVEDNE i POŠTENE”, postavlja se pitanje, ko je od nas sljedeći ili od naših članova porodice za koje se neće moći tražiti PRAVDA ukoliko negdje “stanu na put” moćnicima, tajkunima, političkoj mafiji… Također, postavlja se pitanje, koliko je svako od nas odgovoran ukoliko možemo na bilo koji prije svega ljudski, zakonit način, suprotstaviti se i stati već jednom na kraj zlu, pravosudnoj korupciji i mafiji, tajkunima i siledžijama ovog društva.
Zasigurno pravde i onih koji su spremni na borbu za pravdu ima, u kojoj mjeri ćemo se odazvati pozivu za “BORBU ZA PRAVDU “, a od toga ovisi kakvo sutra nas očekuje i kakvu državu ćemo imati te imamo li budućnost u njoj.
(Facebook)