Četvrtak, 28.03.2024.

Srbi ljuti na Merlina jer je na koncertu zagrlio crnogorsku zastavu: “On se školovao u Sarajevu. “Mentori” su mu bili Hadžihafizbegović, Hadžifejzović, Silajdžić, Ganić… Šta drugo očekivati”

Utorak, 24.05.2022. | BiH | Najnovije | Region | Vijesti

Dino Merlin je u subotu u Baru održao koncert povodom Dana nezavisnosti Crne Gore.

Nakon što se tokom koncerta ogrnuo crnogorskom zastavom, našao se na meti kritika javnosti i medija u Srbiji. “Crnogorsku zastavu zagrlio, srpsku zabranio: Dino Merlin nastupao na proslavi Dana nezavisnosti Crne Gore i svojim postupkom zgrozio narod”, “Skandalozan postupak Merlina na Danu nezavisnosti CG izazvao gnjev: “Pa vi sljedeći put napunite Arenu ovom go*naru”, samo su neki od naslova srbijanskih medija.

Jedan od najpopularnijih pjevača u regiji napravio je pravi spektakl u kojem su uživale hiljade zaljubljenika u njegove pjesme iz cijele Crne Gore, ali i iz regiona, a u Srbiji su bili razočarani i ljuti što se u jednom momentu zagrnuo crnogorskom zastavom.

Kako pišu mediji u susjednoj zemlji, to ne bi bilo ništa čudno da samo nekoliko godina ranije prilikom koncerta u Beogradu nije imao izričit zahtjev da se zastava Srbije zabrani u beogradskoj Areni.

Mediji dalje navode da su organizatori beogradskog koncerta Dine Merlina 2015. godine apelovali da posjetioci sa sobom ne nose zastave jer ih neće biti moguće unijeti u dvoranu usljed detaljne kontrole osiguranja, na čemu su insistirali i u zvaničnom dopisu medijima.

To je, kako pišu, izazvalo veliki skandal, te je menadžment naše muzičke zvijezde danima pokušavao da se opere pred srpskom javnosti. Ovakvo ponašanje Dine Merlina na koncertu u Baru, kako dalje navode mediji u Srbiji, osuđeno je i na društvenim mrežama. Na Twitteru su se redali negativni komentari na račun muzičara.

– On se školovao u Sarajevu. “Mentori” su mu bili Hadžihafizbegović, Hadžifejzović, Silajdžić, Ganić… Šta drugo očekivati od njega. Crnogorsku zagrlio, srpsku zabranio, punite arene i dalje, naivci.

– Ovaj bi i šiptarsku zastavu ogrnuo da mu daš dovoljno para – samo su neki od komentara na ovoj društvenoj mreži.