Četvrtak, 07.07.2022.

PRIJETNJE PO ŽIVOT? Devićeva džihadistkinja Alma Omerović ‘POŽELJELA SMRT’ Zvizdiću, Čampari i Konakoviću: “Rahmet Olsun”?

Utorak, 24.05.2022. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Miljenica kantonalnog zastupnika Mahira Devića za koju se on srčano zalaže sve vrijeme njene političke karijere, čini se shvatila je nakon više godina neprimjećenog “rada”, da je jedini način da izađe iz anonimnosti onaj da počne djelovati poput njenog stranačkog kolege Harisa Zahiragića.

Omerović je samo nekoliko dana prije nego će zgroziti javnost svojim pozivom glasača da svoje povjerenje daju za SDA na Općim izborima nazvavši to “džihadom našeg vremena”, objavila fotografiju na kojoj se nalaze funkcioneri Naroda i Pravde – Aljoša Čampara, Denis Zvizdić i Elmedin Konaković uz poruku “Rahmet Olsun”.

Omerović, od koje se inače očekuje u najmanju ruku da dostojanstveno predstavlja i nosi svoj hidžab šokirala je građane svojim neprimjerenim ponašanjem.

Podsjetimo, ona je prije nekoliko dana objavila zajedničku fotografiju sa bračnim parom Izetbegović te je uputila poziv na džihad riječima:

– Predsjedniče, čist nijjet, vjerničko srce i vizija su garant naše pobjede, ako Bog da. Izdajnici imaju zajedničkog kandidata jer im je mržnja i izdaja jedini zajednički cilj oko kojeg su se okupili. Ovo je džihad našeg vremena, a potom je izvrijeđala kandidata ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Ovakvo nekontrolisano ponašanje predsjednice Žena SDA Sarajevo čije objave asociraju na nasilje ili pozivaju na nasilje, ili su strategija koju odobrava SDA za predstojeće izbore ili su ozbiljan mentalni lični problem Alme Omerović iz Ilijaša.

Naravno, postoji mogućnost i da je nijet Omerović bilo upućivanje dove za pomenute političare, no obzirom da je nakon ove objave uslijedila objava sa pozivom na džihad, teško je povjerovati u njene časne namjere.

(PRESS)