Petak, 29.03.2024.

Kriminalci uzvraćaju udarac MUP-u RS-a / Zapaljena vikendica načelnika PU i poslovni prostor penzionisanog policajca?

Utorak, 24.05.2022. | BiH | Najnovije | Vijesti

Na vikendici načelnika PU Bosanska Gradiška Bojana Škorića, koja je smještena u mjestu Cerovljani, te poslovnom prostoru koji je u vlasništvu nekadašnjeg penzionisanog policijskog službenika PU Gradiška Zorana Polića došlo je do požara koji su, prema rezultatima dosadašnje istrage, namjerno izazvani.

PLANIRANI NAPAD

Požar na Škorićevoj vikendici je, prema izvještaju vještaka za protivpožarnu zaštitu, podmetnut djelovanjem otvorenog plamena.

Vatru su ugasili pripadnici PVJ-a Gradiška, a dežurni tužilac je obavio uviđaj zajedno sa ovlaštenim službenim licima PU Gradiška i vještakom za protivpožarnu zaštitu MUP-a RS-a.

Tužilac se izjasnio da postoje elementi krivičnog djela paljevine te je naredio da se nastavi rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a danas su kazali da su angažovali sve kapacitete kako bi pronašli izvršioce paljevine imovine policijskih službenika u Gradišci.

Iz MUP-a su saopćili da je planirani napad na načelnika Policijske uprave Gradiška i penzionisanog policijskog službenika napad na MUP.

Kako navode, radi se o kriminalnim grupama koje su bile na udaru rada policijskih službenika u proteklom periodu zbog organizovanog kriminala – prometa narkoticima i oružjem, kao i drugih teških krivičnih djela.

SVJEDOK ODBRANE

– U istragu na pronalasku izvršilaca ovih krivičnih djela uključeni su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a sa svojim tehničkim resursima, koji će sa ostalim policijskim službenicima nadležnih uprava nastaviti borbu MUP-a RS-a protiv organizovanih kriminalnih grupa na području RS-a, poručili su iz MUP-a RS-a. Do požara na objektu čiji je vlasnik Polić došlo je jučer, tri sata poslije ponoći, a ko stoji iza paljevine, predmet je policijske istrage. Polić je, inače, svjedočio u odbrani Milana Grujića, optuženog u akciji Kelner.