Četvrtak, 28.03.2024.

Čelik namagarčio SDA zastupnike / Ubjedio ih da pozicija neće imati kvoruma ako napuste sjednicu, pa očajno molili ostale: HAJTE SA NAMA!

Utorak, 24.05.2022. | BiH | Najnovije | Vijesti

Mirza Čelik nekadašnji SDA zastupnik, a odnedavni DF-ov zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, poznat je javnosti uglavnom po svojim ‘izvalama’. Takvog ga pamte i u njegovoj SDA, pa je začudilo da su danas veliki mislioci i mozgovi poput Devića, Zahiragića ili Tokače, krenuli za Čelikom.

Naime ovaj DF-ov zastupnik već nekoliko zadnjih sjednica pokušava sabotirati njen rad, na što ga je danas upozorio predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić (NiP). Nemoćan da učini bilo šta, obzirom da mu je oduzeta riječ, Čelik je procjenio da bi sabotaža uspjela i ukoliko zajedno sa svojim dojučerašnjim kolegama iz SDA napusti sjednicu. Samouvjereno ih je pozvao, a oni su ideju dočekali sa oduševljenjem.

Okerić je nastavio sjednicu, te je pozvao zastupnike da se izjasne o aktuelnoj tački dnevnog reda, na što je Čelik pobjednički dobacivao: “NEMATE KVRUMA”.

Kada su već bili na izlazu vidjeli su da im se ne pridružuju kolege na koje su računali, pa su ih očajno počeli dozivati i mahati im rukama, a ostatak glasanja proveli su vireći kroz odškrinuta vrata.

Ono malo dostojanstva sačuvali su i nisu se vratili na sjednicu, što je omogućilo neometan rad ovog zakonodavnog tijela.

Pogledajte kako je to izgledalo: