Petak, 29.03.2024.

Apel firme Drvosječa: Ne dozvolite da zimu dočekamo u hladnim domovima, bolnicama

Utorak, 24.05.2022. | BiH | Najnovije | Vijesti

Kompanija Drvosječa, koja na tržištu Bosne i Hercegovine već 19 godina posluje u sektoru ogrjeva te energetike, zbog sve alarmantnije situacije na tržištu na kojem posluje te abnormalnog rasta cijena ogrjeva, uputila je hitan dopis sa molbom za djelovanje po pitanju ogrjeva u našoj zemlji.

Kako su naveli u saopćenju, apel su uputili iz interesa za dobrobit BiH sljedećim državnim službenicima i institucijama:

Predsjedavajući vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, ministar trgovine FBiH Zlatan Vujanović, ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Nermin Džindić, premijer FBiH Fadil Novalić, predsjednik Vlade RS Radovan Višković, ministar energetike i rudarstva RS Petar Đokić i ministar privrede i preduzetništva RS Vjekoslav Petričević.

Navedeni službenici imaju ovlaštenja da ovu krizu vrlo brzo i efikasno prekinu te da našim stanovnicima u mnogome olakšaju nabavku ogrjeva. Proces koji smo predložili u dopisu zahtjeva proceduru koja traje svega par dana, te se iskreno nadamo da će primaoci ovog dopisa tako i postupiti, u cilju zaštite stanovništva. Iskreno nadamo da ćete svojim medijskim angažmanom učiniti da naš dopis dođe do što više stanovnika jer smo mi, zaključno sa ovim dopisom, učinili sve što je u našoj moći da rast cijena zaustavimo. Ne dozvolite da zimu dočekamo u hladnim domovima, bolnicama, javnim institucijama“, navodi se u apelu kompanije Drvosječa.

Podsjetimo, zbog drastičnog skoka cijena svih roba i usluga u bh. entitetu RS unazad tri mjeseca, odnosno straha da će pred jesen sve biti još skuplje, mnogi su se već sad upustili u nabavku ogrijeva.

Međutim, šokirali su se kad su od prodavaca čuli koliko će para morati da iskeširaju, kako bi se obezbijedili za predstojeću zimu.

U julu prošle godine nabavio sam tri palete, koje sam platio 540 KM. Međutim, ove godine sam odlučio da drva nabavim ranije, jer ova situacija s poskupljenjima nimalo ne obećava. Računao sam na to da je poskupio i ogrijev, ali ni sanjati nisam mogao cijenu koju mi je rekao prodavac”, ističe Miroslav Č. iz Banja Luke za Srpskainfo.