Petak, 29.03.2024.

Pojavila se i treća Zukorlićeva žena, došla s papirom da traži nasljedstvo: EVO KO JE ONA!

Ponedjeljak, 23.05.2022. | Najnovije | Region | Vijesti

Muftija Muamer Zukorlić imao je navodno i treću suprugu, poznatu novopazarsku novinarku Belkisu Crnovršanin (31), koja se sada pojavila u Mešihatu Islamske zajednice s papirima da su bili vjenčani po šerijatskim zakonima i sa zahtjevom da dobije svoj dio nasljedstva, nezvanično saznaje Kurir.

– Javna je tajna da je Zukorlić bio u vezi i s Belkisom. To je cijeli Novi Pazar znao. Međutim, po gradu se odavno pričalo i da ju je tajno oženio, pominjalo se i da je to možda uradio u Istanbulu, te da je ona zapravo bila njegova treća žena po šerijatu. A malo pošto je Zukorlić umro, Belkisa se pojavila u Mešihatu Islamske zajednice u Novom Pazaru tražeći svoja prava.

Navodno je imala papire koji dokazuju da je bila šerijatski vjenčana sa Zukorlićem i sad traži da dobije dio ostavštine rahmetli muftije. Po šerijatskim zakonima, inače, sve supruge imaju pravo na dio imovine – kaže izvor iz Novog Pazara i dodaje da je Belkisa javno neudata, odnosno da je za svijet i dalje djevojka, kao i da se nikada nije pojavljivala zajedno sa Zukorlićem.

On dodaje da sad po gradu kruže dvije oprečne priče.

– Po jednoj, Belkisa je iz Mešihata izašla kratkih rukava jer nit je bilo zajedničkog života sa Zukorlićem, nit su imali djece, pa nema šta da traži u ostavinskoj djelidbi. A po drugoj, Belkisina bitka još traje i ona se ne predaje. Jedno je sigurno – u Mešihatu je bila i svoja navodna prava je tražila – kaže naš sagovornik.

Inače, odavno je bilo medijskih napisa o Zukorlićevoj navodnoj vezi, pa i braku s ovom novinarkom, koja je 20 godina mlađa od njega, a neki su podgrijani i neposredno poslije njegove smrti. Tako je pisano da je ona nimalo slučajno završila studije na Zukorlićevom Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, a također i nimalo slučajno našla zaposlenje u njegovoj TV Sandžak i agenciji Sandžak pres. Pisalo se i o skupim automobilima koje je dobila od muftije, pa se čak pominjao i “mercedes S 320” od 85.000 eura, kao i o tome da isključivo nosi markiranu garderobu koju sigurno ne može da priušti od novinarske plate, a ni porodica joj nije imućna, već prosječna.

– Interesantno, ali Belkisa je rođena 1991, iste godine kada je Zukorlić dobio kćerku sa Umejom. Također, zanimljivo je i da je Belkisa bila u prvim redovima na proslavi izbornog rezultata Stranke pravde i pomirenja 3. aprila, na čijem čelu je poslije Zukorlićeve smrti njegov sin iz prvog braka Usame – kaže izvor.

Podsjetimo, Zukorlićeva prva žena, s kojom je izrodio četvoro djece, Palestinka je Umeja, a druga priznata po šerijatskim zakonima Elma Elfić Zukorlić, s kojom je, također, ima četvoro nasljednika. U ovu već komplikovanu priču punu skandala, koja je poslije muftijine iznenadne smrti 6. novembra 2021. prerasla u pravu sagu zabiberenu sukobom Usamea s maćehom Elmom, umiješala se i Belkisa dodajući primjese sapunice.

I slučaj sad dobija obrise turske serije.

(PRESS/Kurir.rs)