Četvrtak, 25.04.2024.

Oglasio se Medžlis islamske zajednice o misterioznoj trećoj supruzi Muamera Zukorlića: Nisu viđeni u javnosti 

Ponedjeljak, 23.05.2022. | Najnovije | Region | Vijesti

Nakon što su srbijanski mediji objavili navode da je preminuli bivši muftija Muamer efendija Zukorlić imao navodno i treću suprugu, a prema njihovim navodima radi se o poznatoj novopazarskoj novinarki Belkisi Crnovršanin (31) koja traži dio nasljedstva Zukorlića, oglasio se i Medžlis Islamske Zajednice.

Kako tvrde, ovo nije prvi put da se ime Belkise Crnovršanin vezuje za preminulog muftiju Zukorlića. 

Doza misterije

I ranije su mediji, posebno oni iz Novog Pazara, pisali o ljubavnoj vezi Zukorlića i Belkise, a u tim pisanjima često su navodili skupe poklone koje je Belkisa dobijala od bivšeg muftije.

U Novom Pazaru se dugo vremena u čaršijskim krugovima šuškalo o ovoj vezi, ali niko nikada nije vidio muftiju Zukorlića i Belkisu Crnovršanin zajedno u javnosti, što cijelom slučaju dodaje jednu dozu misterije kada je u pitanju njihov navodno šerijatski brak. Za sada se niko iz porodice Zukorlić nije oglasio osim njegove druge žene Elme Elfić Zukorlić, ona je na svom Instagramu napisala da je muftija Zukorlić bio dobar musliman, ponosan Bošnjak i brižan muž i otac. Također je rekla da sve ono što je “ispod nivoa vodostaja“ za nju i djecu njegova privatnost i da će ona poštivati sve njegove odluke.

Postupio u skladu s principima

Ona je povodom novonastale situacije napisala da je gotovo sigurna da ukoliko su navodi iz medija tačni, da je u tom slučaju muftija Zukorlić, njen muž sigurno postupio u skladu sa šerijatskim principima, kao i da joj je žao što danas umjesto da se govori o njegovim dostignućima mora da se govori o ovakvim stvarima.

Portal Nova.rs je poslao upit Medžlisu Islamske Zajednice u Srbiji, ali za sada nisu dobili nikakav odgovor, ali su iz ove institucije su izdali saopćenje u kojem između ostalog negiraju da je Belkisa Crnovršanin dolazila u prostorije Medžlisa i ovakve natpise medija tretiraju kao napade na “velikog muslimana kao što je bio muftija Muamer efendija Zukorlić”.

– Medžlis Islamske zajednice obavještava javnost da su navodi o dolasku ženske osobe u prostorije Medžlisa sa dokumentom koji potvrđuje šerijatski brak i zahtjevom za nasljedstvo lažni i zlonamjerni, sa jasnim ciljem diskretitacije rahmetli muftije akademika Muamera Zukorlića. Pozivamo nadležne državne organe da zaustave prljave napade na kako navode velikana bošnjačkog naroda, koji je nemjerljivo doprinio poboljšanju odnosa između Bošnjaka i Srba, te vraćanju narušenog povjerenja pripadnika islama u Srbiji u državu i najviše državne organe – navodi se u saopćenju, piše Nova.rs.