Petak, 26.04.2024.

Javna tribina u Novom Gradu, ministar Delić predstavio svoj rad; Konaković: Uspjeli smo dovesti ljude koji se više boje Boga nego predsjednika

Ponedjeljak, 23.05.2022. | BiH | Najnovije | Vijesti

Večeras je u Multimedijalnoj sali Općine Novi Grad Sarajevo održana javna tribina na temu ‘Jaka privreda, temelj prosperiteta društva’.

Ovom prilikom obratili su se predsjednik NiP-a Elmedin Konaković i predsjednik kantonalne organizacije NiP Sarajevo Elvedin Okerić, a svoj dosadašnji rad predstavio je Adnan Delić, ministar privrede Kantona Sarajevo.


– Ova snaga je toliko vidljiva i snažna da više nemam potrebe da o njihovom radu govorim. Kad politika istinski ima interes da jača državne institucije onda je ovo što mi radimo sistem. Kako mislite da stranački uhljebi naprave ambijent za ulaganje, upitao je Konaković na samom početku.

Posebno je pomenuo ministra privrede KS Adnana Delića. 

– Delić je momak koji je osvojio izbore u Novom Gradu ali su brojači rekli da nije. Uvijek nešto dobro ima u svemu, da nije bilo tako ne bi ga imali na ovoj poziciji danas na kojoj ga imamo. Mi ovo što je on zagovaramo, to je naša misija i vizija. 

Večeras posebno mogu konstatovati da smo uspjeli u našoj misiji, da smo uspjeli dovesti ljude koji se više boje Boga nego svojih predsjednika, kazao je Konaković. 

U nastavku se obratio i ministar Delić:

– Moram priznati da je ovo za mene najizazovnije i najemotivnije obraćanje jer ovu salu i ljude koji su tu večeras, doživljavam kao svoju kuću i svoje najbliže. 

Pomenuo je brojne projekte koji se uspješno realizuju iz oblasti privrede.

– Blizu 200 miliona investicija u KS, za preko 100 subjekata obezbjedili smo učešće na EXPO-u. Sve optužbe na račun EXPO-a će pasti u vodu nakon detaljnog izvještaja koji pripremamo. 

Obezbjedili smo fond od 155 miliona pomoći privredi Kantona Sarajevo. Ne postoji nijedan nivo vlasti koji se može pohvaliti ovakvom vrstom kreditnih linija, rekao je Delić, te detaljno predstavio brojne druge aktivnosti.

Predsjednik KO NiP Sarajevo Elvedin Okerić rekao je da kadrovi NiP-a gdje god se imenuju pokazuju rezultate. Najavio je da će svi ministri imati priliku predstaviti svoj rad na ovakav način.  

– Istrajmo na putu pravde i pravičnosti, jačanju institucija. Ne smije uslov biti članska knjižica ni za šta. Gledajte u naša djela i korake oni će pokazati ko su oni koje treba podržavati u narednom periodu, zaključio je Okerić.