Ponedjeljak, 29.04.2024.

GORE MREŽE / Žestok okršaj SDA botova i SDA zastupnika – nazivaju se čakijašima, šminkerima, jugobalijama…

Subota, 22.10.2022. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Nakon što se na svom Facebook nalogu sada već kantonalni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Faruk Kapidžić ogradio od radikalnog SDA bota optuživanog i za terorizam – Jasmina Mulahusića, nastao je pravi rat na društvenim mrežama.

Armija SDA botova napala je SDA zastupnika Kapidžića, a ništa bolje nije prošao ni zastupnik Haris Zahiragić koji je želio da ostavi dojam neutralnog. SDA botovi nisu birali riječi, tako su Zahiragića nazvali “čakijašem”, a Kapidžića “jugobalijom” i “šminkerom”.

Sa jedne strane polupismeni botovi Adnan Lingo, Samir Avdić, Jasmin Mulahusić i njihovi lažni profili, a sa druge kantonalni zastupnici Kapidžić i Zahiragić.

Podsjetimo Kapidžić nije želio da ga se stavlja u isti koš sa bolesnim objavama više puta hapšenog Mulahusića, te mu je javno poručio “Ne treba nam „artiljerijska“ podrška iz daljine ako su koordinate pogrešne. Od silne želje da nam pomognete, potopiste nas”, na taj način ponizivši maksimalno ljigavca kakav je Mulahusić, ali i svi njegovi sljedbenici koji se kriju iza lažnih imena.

SDA botovima koji su ostali šokirani ovom objavom trebalo je malo vremena da počnu reagovati, što u komentarima na post Kapidžića, što na svojim profilima.

Samir Avdić privrednik sa Ilidže čiji su poslovi ‘utanjili’ od kada Memić ne dijeli i šakom i kapom, već odavno je frustriran činjenicom da ga je bračni par Izetbegović svrstao na stranu ‘bezvrijednih’ zajedno sa Mulahusićem i Lingom, a to im je postalo kristalno jasno onog trenutka kada nisu bili pozvani na svadbu njihove kćerke, tj. bili su pozvani kao ispomoć za postavljanje stolova i stolica. Da Avdić to ni danas nije zaboravio pomenuo je u statusu koji je napisao kao podršku Mulahusiću.

“Dok je artiljerac mrdeljao u ulici Kraljice Jelene , dotle oni koji su prije par mjeseci dobili pristupnice za vojsku misleći da su generali danas, ispijali su kafe po SCC-u ili pak uglađenih odijela hodali po svadbama, glumeći vezne igrače”, napisao je između ostalog Avdić.

Status bota
Status bota

Svoju neutralnu stranu pokušao je prezentovati Haris Zahiragić koji je na svoj poduži komentar umjesto apluza koji je očekivao, dobio samo pljusku.

“Šminkeri i čakijaši”, poručio je kratko SDA bot Mulahusić.

Pogledajte kako je to sve izgledalo:

Pokušaj Zahiragića da ostane neutralan