Četvrtak, 25.04.2024.

Isparavaju laži SDA lidera / “Da sada malo uozbiljiimo priču, šta se desilo?”

Utorak, 22.03.2022. | BiH | Najnovije | Vijesti

Trebalo je samo 24 sata da izjave koje je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA izgovorio u programu Federalne televizije nakon propalih pregovora o Izbornom zakonu budu u potpunosti “raskrinkane”.

Nakon što su se oglasili i sami učesnici pregovora te demantovali većinu onoga što je Izetbegović iznio u svom gostovanju, korisnici društvenih mreža počeli su objavljivati i neke od ranijih izjava kako Izetbegovića, tako i pojedinih drugih SDA funkcionera koji su imali jasan stav o pitanjima koje sada problematiziraju.

Naime 2018. godine SDA je saopćenjem reagovala na određene prijetnje Milorada Dodika.

“Iako nepopunjen, Klub Srba u Federalnom parlamentu vrši svoju ustavnu ulogu, a Vijeće naroda RS-a, iako popunjeno, zbog poslovničkih smicalica u Ustavnom sudu RS-a, nije u mogućnosti vršiti svoju ulogu, navode iz SDA.

Zbog toga će SDA tražiti ukidanje poslovničkih prepreka. Pravo rješenje je, a to će SDA i predložiti, da se u zaštitu vitalnog nacionalnog interesa uvedu simetrični mehanizmi u oba doma parlamenata bh. entiteta. Vijeće naroda RS-a treba da postane zakonodavni dom u punom kapacitetu kao što je to i Dom naroda u Parlamentu Federacije BiH”, saopćeno je tada iz SDA.

Na takvu rekaciju osvrnuo se sada Konaković na društvenim mrežama.

– Sad da malo uozbiljimo priču.

Zašto ste promijenili potpuno mišljenje o Vijeću naroda u RS-u?

Ovo saopštenje je potpisano tvojom rukom.

Šta se desilo?

Odustajete zvanično od Bošnjaka u RS-u?

Imate li neki tajni dogovor sa Dodikom? Ovo morate objasniti svim Bosancima i Hercegovcima, posebno Bošnjacima, a posebno onim koji legnu i bude se u manjem bh. entitetu.

Izdaja ili opet samo koristite suštinska pitanja u dnevno-političke svrhe?