Utorak, 07.05.2024.

[VIDEO] Brojne žene pružile podršku Sanni Marin objavljivanjem snimaka sa zabava

Nedjelja, 21.08.2022. | Globus | In | Lifestyle | Na mreži | Najnovije | Vijesti

Iako je premijerka Finske Sanna Marin proteklih nekoliko dana doživjela velike kritike zbog videosnimaka s privatnih zabava koji su objavljeni u javnosti, mnoge žene pružile su podršku premijerki ove države.Naime, danski magazin Alt for Damerne (Sve za žene) objavio je niz videosnimaka na kojima su prikazane članice redakcije na zabavama.

“U solidarnosti s premijerkom Finske Sannom Marin, mi u Altu objavljujemo snimke koji nikada ne bi ugledali svjetlo dana. Nećete biti ništa lošija premijerka, direktorica škole ili nastavnica ako zapalite plesni podij ovog vikenda”, naveli su iz redakcije ovog magazina.

Osim članica redakcije danskog magazina, premijerki Finske pružile su podršku i brojne druge žene sa sjevera Evrope, ali i ostatka Starog kontinenta te su naglasile kako snimci koji su objavljeni u javnosti ne predstavljaju apsolutno ništa sporno.

Nakon što je objavljen videosnimak finske premijerke na privatnoj zabavi, jučer su mediji u Finskoj objavili i njen snimak iz noćnog kluba gdje se nalazi u društvu finskog muzičara.

S obzirom na to da je Marin udata, mediji su na konferenciji za medije koju je premijerka organizovala u petak, a na kojoj je odgovarala na niz novinarskih pitanja o spornim snimcima, pitali premijerku u kakvom je odnosu s muzičarem.

“Ne sjećam se da me neko poljubio u vrat. Vidjela sam taj video i čini mi se da mi na njemu nešto govori. Istina, udata sam i mislim da su to stvari koje spadaju u moj privatni život i neću ih dalje komentirati. Mislim da se na tom videosnimku ne vidi ništa neprikladno”, rekla je Marin.

Kada je riječ o konzumiranju alkohola, Marin je priznala da pije na zabavama, ali u malim količinama.

“Nakon zabave, uvijek sam na svojim nogama i budim se prilično rano sljedećeg jutra. Ovog ljeta, ne sjećam se da sam jedno jutro spavala iza devet. Ne sjećam se ni da sam jedno jutro imala mamurluk”, zaključila je Marin.

KLIX / PRESS