Četvrtak, 28.03.2024.

Noviteti na Viberu : jeste li vidjeli i probali?

Nedjelja, 21.08.2022. | Globus | Najnovije | Tehnologija | Vijesti

Kao i sve popularne aplikacije za dopisivanje, i Viber nastoji na razne načine privući nove korisnike dok usput starima daje dovoljno noviteta kako bi ostali.

Viber je prije par mjeseci uveo kanale, nakon čega je počeo aktivno uključivati raspon digitalnih proizvoda i usluga – mobilno plaćanje, naručivanje taksija i hrane, vremenska prognoza i još niz drugih usluga. 

Korisnici se mogu pretplatiti na kanale na Viberu kako bi pratili informacije i interese koji ih zanimaju.

Viber je proširio poslovanje na digitalna plaćanja s mobilnim novčanikom dostupnim unutar aplikacije. Nova funkcija omogućava korisnicima Vibera slanje novca drugim osobama i poslovnim subjektima kao i postavljanje digitalnog novčanika za pohranu novca (za početak eura). 

Planira se i proširenje na druge valute, zajedno s novim uslugama koje će uskoro biti dostupne, piše tportal.

Viber je uveo novu sigurnosnu značajku – dvostepensku potvrde. Dodatni nivo sigurnosti korisnicima omogućuje provjeru autentičnosti svojih računa pomoću PIN koda i emaila.

Korisnici koji odluče omogućiti dvostepensku potvrdu trebat će odabrati šesteroznamenkasti PIN broj te potvrditi svoju email adresu. Kako bi se prijavili na Viber na mobilnom uređaju ili desktopu, korisnici će morati potvrditi račun upisom svog PIN koda. 

U slučaju da zaborave PIN, koristiti će se prethodno definirani email kako bi se korisniku pomoglo da ponovno pristupi svom računu.

Pored toga, PIN kod će onemogućiti mogućnost deaktivacije računa pomoću Vibera na desktopu. Svatko tko pokuša deaktivirati Viber račun putem desktopa morat će koristiti PIN kod.

Kako tradicija nalaže, Viber je ovog ljeta napravio novi zabavni paket stickera koji će vam pomoći da izrazite svoje osjećaje stickerom. 

Viber je pripremio poseban izbor čestitki. Tako smo imali Međunarodni dan poljubaca 6. jula, Svjetski dan čokolade 7. jula, Svjetski dan emotikona 17. jula i Svjetski dan prijateljstva 30. srpnja.

Kompanija je pored naljepnica priredila i ljetni horoskop.

Kad smo dio grupnog razgovora koji šalje hrpe poruka ili slika, te poruke mogu zatrpati memoriju našeg smartfona. 

Viber omogućava brisanje svog sadržaja iz razgovora bez potrebe za izlaženjem. Sve što trebate napraviti je otvoriti razgovor koji želite počistiti, povući lijevo i birati stavku za brisanje sadržaja odnosno “Clear Chat Content”. 

Ovim ćete pobrisati sve slike i videe iz razgovora bez brisanja samog razgovora.