Četvrtak, 07.07.2022.

Gužva na SDA listama / Kanton primamljiv i Sebiji Izetbegović, dio tereta ponijet će i Faruk Kapidžić Dia, a evo i ko su opcije za federalne i državnu listu…

Utorak, 21.06.2022. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Organi Stranke demokratske akcije skoro pa su donijeli odluku o tome ko će na koju poziciju na listi na predstojećim Općim izborima.

Posebnu pažnju posvetili su Kantonu Sarajevo. Tako će navodno aktuelni zastupnik Mahir Dević na čelo ove liste, dok bi direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović, supruga predsjednika SDA Bakira Izetbegovića trebala na broj dva.

Svoje mjesto pod zelenom zastavom navodno će imati i nekadašnji ministri Faruk Kapidžić i Adi Kalem.

Nezaobilazno ime je i Haris Zahiragić, kao i sadašnji zastupnici Amra Hasagić i Hamed Aljović.

Federalne liste navodno bi trebalo da ponesu Edin Smajić načelnik Općine Vogošća, te zaboravljeni Eldar Čomor iz Hadžića.

Posebno iznenađenje izaziva ime koje se pominje kao potencijalni nosilac državne liste, a to je Adnan Efendić iz Novog Grada. Interesovanje za ovu poziciju je pokazala i ministrica vanjskih poslova Bisera Turković.

Nije poznato još uvijek gdje će se naći kadrovi poput Safeta Keše, Jasmine Bišćević-Tokić, a velika borba je za kompenzacijsko mjesto na listi između Kenele Zuko i Aide Obuće iz Goražda.

Ostalo je jako malo vremena da se pregovara o imenima obzirom da je rok za predaju lista 4. juli tekuće godine.

(PRESS)