Petak, 19.04.2024.

Cenzura: Sa web stranica medija u BiH nestala ispovjest navodne ljubavnice Osmana Mehmedagića

Četvrtak, 21.04.2022. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

S web stranica svih medija u Bosni i Hercegovini izbrisani su članci o ispovjesti navodne ljubavnice direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osmana Mehmedagića, a koja je medijima kao dokaz istinitosti svojih navoda dostavila i fotografiju upisnog lista Osmana Mehmedagića na Američki univerzitet (AU) BiH za kojim tragaju državni pravosudni i policijski organi.

Ispovjest navodne ljubavnice očito je toliko uznemirila Osmana Mehmedagića da je posegnuo za cenzurom bosanskohercegovačkih medija i uklanjanjem svih tragova koji mogu dovesti do sadržaja objavljenih članaka. Taj potez ide u prilog tvrdnjama da se Mehmedagić itekako uplašio iznenesnog.

Kako nam je potvrđeno iz više bh. medija, osobe koje su prozvane u ispovjesti intimne prijateljice Osmana Mehmedagića počele su vršiti pritisak na medije i tražiti uklanjanje sadržaja. Ono što je zanimljivo jeste da su svi prozvani u mailovima tvrdili kako se međusobno ne poznaju dok su sadržaji njihovih mailova govorili da su itekako u kontaktu i jer su koristili identične (od „a“ do „ž“) rečenice u mailovima.

Na kraju, samo osoba jako bliska može kod sebe imati upisni list Osmana Mehmedagića na AU BiH jer za njegovom fakultetskom dokumentacijom već godinama bezuspješno tragaju državni pravosudni organi. Studentska dokumentacija prvog obavještajca nije pronađena niti u jednom pretresu koji je obavljen do sada.

(PRESS)