Srijeda, 24.04.2024.

Baka objasnila zašto će glasati za Dodika: “Ma nek mi uzme svu penziju, ja hoću da on bude” (video)

Četvrtak, 18.08.2022. | BiH | Najnovije | Vijesti

Aktuelni član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske odlučio je da se na predstojećim izborima neće ponovo kandidovati za ovu poziciju. Umjesto njega, u utrci za Predsjedništvo BiH naći će se njegova partijska kolegica i aktuelna predsjednica RS-a Željka Cvijanović.

Dodik će na Općim izborima, koji se održavaju 2. oktobra ove godine, učestvovati kao kandidat za predsjednika entiteta Republika Srpska.

Na društvenim mrežama, lavinu komentara izazvala je baka koja je objasnila zašto će glasati za Milorada Dodika, piše Crna-Hronika.

  • Bako ko će pobijediti na izborima?
  • “Dodik. Ja za Dodika glasam. I ja ne dam Dodika dok sam ja živa, tako da znaš.” –
  • A šta ako ti ne poveća penziju?
  • “On meni koliko god da je dao, ja ne dam njega pa makar da mi uzmu svu penziju al hoću da on bude” – izjavila je baka.

„Na ovim izborima SNSD ulazi u jednu od odlučujućih bitaka, ne za svoje postojanje, nego za poziciju Republike Srpske. Sva politika muslimana u Sarajevu se zasniva na tome da razgradi homogenost srpskog nacionalnog, a time i političkog korpusa, a kada u tome uspeju, onda lakše ostvare neke svoje male uspehe“, rekao je Dodik

On je naglasio da se vlast u Republici Srpskoj uporno bori da do toga ne dođe, ali i da građanima obezbedi što bolje uslove za život, povećanjem plata, penzije, te borbom protiv različitih izazova, kao što je bila pandemija koronavirusa.

„Pokušavamo da dajemo odgovore na te izazove koji su smisleni. Naša finansijska situacija je stabilna, te sa svime što ima pokazuje svoju vitalnost i sposobnost, te smo dostigli i pokrivenost uvoza izvozom 81 odsto“, rekao je Dodik.

Ostaje nejasno da li je Dodik upravo otkrio da se za poziciju za koju se i on kandidovao bori 31 kandidat, što je malo vjerovatno, ili je na ovaj način pokušao reći koliko je siguran u svoju pobjedu na izborima.

Sve u svemu, Dodika svakako ne čeka lak posao u borbi za predsjednika ovog entiteta. Sigurno je da će mu PDP-ova Jelena Trivić zadati velike probleme, a u prilog Dodikovoj samouvjerenosti svakako ne ide činjenica da je njegov SNSD u posljednjih nekoliko godina izgubio značajan broj koalicionih partnera.

Kada se sve ovo uzme u obzir, onda ni ne čudi brojka od 31 kandidata za predsjednika RS-a. Svako od njih će odnijeti svoj dio glasova što bi Dodika vrlo lako moglo koštati pobjede, koju je danas tako samouvjereno najavio.