Petak, 29.03.2024.

Novi snimak podiže prašinu oko zdravlja Putina: Jedva stoji na nogama

Subota, 18.06.2022. | Globus | Na mreži | Najnovije | Vijesti

Pojava ruskog predsjednika Vladimira Putina na nedavnom ekonomskom forumu u Sankt Petersburgu podigla je prašinu i iznova pokrenula pitanja o njegovom zdravlju.

Naime, svi su primjetili da Putin jedva održava ravnotežu dok stoji za govornicom. Činilo se da pati od nekontroliranih grčeva dok je držao jednosatni govor svojim partnerima. Pitanje zdravlja ruskog predsjednika je pod fokusom otkako je počeo da se pojavljuje na javnim događajima dok je u toku invazija na Ukrajinu.

Za vrijeme pandemije Putin se rijetko pojavljivao u javnosti, a njegov dramatičan povratak na globalnu scenu bio je praćen mnogim špekulacijama.

Na forumu u Sankt Petersburgu djelovalo je da ima grčeve, jer se skriven iza pulta držao za govornicu dok je u toku govora pokušavao da se drži uspravno. U roku od nekoliko sekundi od početka snimka, izgledalo je da se zaljuljao dok je govorio, prije nego što se pribrao.

Ali, moglo se vidjeti da se muči da ponovo stoji mirno, a nakon toga mu se tijelo ponovo zaljuljalo, a lijevo rame zgrčilo.

Zapadni obavještajci sumnjaju da Putin ima Parkinsonovu bolest i rak.

Parkinsonova bolest je posebno povezana sa nekontroliranim grčevima. Izvještaji o Putinovom zdravlju do sada su bili nepotvrđeni, ali ponovljeni snimci ruskog predsjednika kako se trese i trzaji u rukama i nogama izazvali su diskusiju o potencijalnoj dijagnozi.