Utorak, 23.04.2024.

Dreždanje na kapiji Centrale SDA zamjenio igrama na sreću / Ostrašćeni SDA bot, “promotor” vrijednosti Islama iftar čeka u kladionici

Ponedjeljak, 18.04.2022. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Ostrašćeni bot Stranke demokratske akcije, radikalni branitelj lopovluka i kriminala funkcionera SDA, Adnan Lingo, odavno je predmet sprdnje svakog iole pismenijeg čak i simpatizera pomenute interesne organizacije.

Dok polupismenim statusima na Facebook-u, jedinoj mreži koju umije da koristi bez asistencije, ovaj bot redovno na najprizemniji način, služeći se nerijetko lažima pljuje po svim neistomišljenicima njegovog omiljenog bračnog para sa Poljina, te jednako neobrazovanog direktora OSA BiH Osmana Mehmedagića, inače dvostrukog falsifikatora univerzitetske diplome, ali i drugog škarta iz SDA, Lingo nije zanemario ni svoj omiljeni hobi.

Naime, ni sveti mjesec Ramazana, ni činjenica da je to jako poseban period u srcima njegovih najdirektnijih finansijera, nisu bili dovoljno veliki razlog da on odustane od svog dugogodišnjeg velikog poroka, kocke.

Kada ne dreždi na kapiji Centrale SDA, a u džepu se nađe koja marka uplaćena ,iz “crne kase”, Lingo trči u prvu kladionicu. SDA inače ima afinitete prema osobama sklonim kocki, sjetimo se da su i nekadašnjeg ministra “nestranački, stručni kadar” Faruka Kapidžića “otkupili” i na taj način vezali sa sebe.

Lingi nije dovoljna opomena bilo ni to što je na kocki izgubio stan svoje rođene majke, koju je bio primoran potom zbrinuti u jednu od institucija koje brinu o toj populaciji. Svaki svoj slobodni trenutak nastavio je provoditi u kladionicama, a veliki je zagovarač, baš kao i njegova stranka da se kladionice ne oporezuju.

Fotografija je nastala uoči iftara, a pokazuje nervoznog botinu kako studiozno pristupa upisivanjem oznaka “1, 2, X”, rijetkih znakova čije mu je značenje itekako poznato.

SDA bot se nada dobitku

Lingo, kojeg ni u SDA ne drže za intelektualca već za fizičkog radnika, možda je ipak pomiješao zgradu Centrale SDA sa kladionicom. Jer suština SDA i kladionica je ista: varati ljude, vrtjeti novac i gledati da što više zakinu državu.

(PRESS)