Subota, 27.04.2024.

Narko karteli, Sky aplikacija, diploma…Vodi se „hibridni rat“ protiv polupismenog Osmana Mehmedagića

Srijeda, 17.08.2022. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Svaki put kada se ime Osmana Mehmedagića zvanog Osmica spomene u kontekstu kriminala i korupcije oglasi se OSA BiH s tvrdnjama kako se protiv Osmice vodi „hibridni rat“. Tako je bilo i s nedavnim hapšenjem službenika OSA BiH čije su poveznice s narko kartelima otkrili istražitelji u prepiskama iz Sky aplikacije.

Uloga Osmana Mehmedagića u zaštiti članova narko kartela, ali i trgovini drogom na tek treba da se raspakuje. Već je poznato kako su njegovo ime, ali i ime državne tužiteljice Dijane Kajmaković spominjali kriminalci u prepiskama vršenim putem Sky aplikacije.

Mehmedagić je označen kao ključna osoba koja je pružala zaštitu, posredstvom OSA BiH, pripadnicima narko kartela te im omogućavala nesmetano djelovanje na teritoriji Bosne i Hercegovine. Objavljene prepiske možda na najbolji način govore zbog čega Mehmedagić nikada nije zabranio ulazak u BiH kriminalcima koji imaju strana državljanstva iako je OSA BiH raspolagala operativnim podacima o njihovom kriminalnom djelovanju.

Nedavno hapšenje službenika OSA BiH bio je jasan signal Osman Mehmedagiću da se šteže obruč oko njega. Očekivano, kako bi se zaštitio ponovo je poistovijetio OSA BiH sa samim sobom i naredio da se medijima dostavi saopštenje za javnost kako se protiv OSA BiH vodi „hibridni rat“ koji ima za cilj diskreditiranje direktora OSA BiH. Posljednji put termin „hibridni rat“ spomenut je kada je Mehmedagić mučio muku s državnim pravosuđem koje mu je na teret stavljalo zloupotrebu položaja i koje ga još uvijek sumnjiči za falsifikovanje fakultetske diplome.

Iz ove perpsketive gledano onaj ko vrši „hibridni rat“ protiv OSA BiH ima ime i prezime i ono glasi Osman Mehmedagić. Upravo je Mehmedagić najveća omča oko vrata ovoj važnoj državnoj agenciji koja se dovodi u negativan kontekst samo i isključivo zbog načina rada Osmana Mehmedagića. Zapravo i samog direktora OSA BiH Osmana Mehmedagića najviše je diskreditovao kadar SDA, privatni špijun i uhoda Bakira Izetbegovića, srednjoškolac i student Denisa Prcića – Osman Mehmedagić.

Hibridni rat protiv Bosne i Hercegovine, rat koji ima za cilj da uruši državne institucije, je postupak SDA-ovog Selme Cikotića koji je potpisao štetni ugovor sa zagrebačkom firmom „Scout“ koja ovih dana – upravo zbog tog ugovora – plijeni municiju i naoružanje koje je u vlasništvu Oružanih snaga BiH.

Nema većeg nasrtaja na Bosnu i Hercegovinu od krađe javnog novca na nabavci respiratora u vrijeme pandemije, a za šta su optuženi SDA-ov premijer Fadil Novalić, SDA-ov direktor Fahrudin Solak i uposlenik SDA-ove režimske televizije Hayat Fikret Hodžić.

Poprilično opasni hibrdni rat protiv demokratije i važećih zakona u BiH vršen je i prilikom izbora Abdulaha Skake za gradonačelnika Sarajeva. Podsjećanja radi, u snimku koji je objavljen, a vezano za štimanje izbora u KO SDA Sarajevo (afera „Asim“), „prvi do Bakira“ Asim Sarajlić javno priznaje kako je zajedno s Osmanom Mehmedagićem obilazio gradske vijećnike i „završavao“ glasove.

Hibrdni rat protiv OSA BiH je i kada direktor OSA BiH falsifikuje fakultetsku diplomu, proglasio je tajnim dokumentom i krije od pravosuđa. Isto tako direktnim ratom protiv OSA BiH može se smatrati i to što direktor OSA BiH falsificira radni staž kako bi se što duže zadržao na poziciji, ali i što se tajni dokumenti OSA BiH nalaze kod kriminalaca.

Mogli bi ovako do prekosutra. Ali nećemo, jer znate… Ipak se vodi „hibridni rat“ protiv polupismenog Osmana Mehmedagića…