Utorak, 17.05.2022.

Stiže nam novi snijeg, spremite kišobrane

Ponedjeljak, 17.01.2022. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Danas je u Bosni i Hercegovini preovladavalo pretežno sunčano vrijeme.

Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni je bilo magle koja se najduže zadržala u centralnim i istočnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati iznosile su: Bjelašnica, Sokolac -3; Sarajevo i Zenica 0; Bugojno, Prijedor i Srebrenica 1; Bihać 3; Doboj, Ivan-sedlo, Sanski Most i Tuzla 4; Banja Luka i Bijeljina 6; Gradačac 7; Livno 9; Mostar i Neum 12; Trebinje 13°C.

Sutra u Bosni i Hercegovini prije podne prolazno povećanje oblačnosti. Lokalno po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i sjeveru Bosne prije podne će biti i magle. Jače naoblačenje od večernjih sati koje će u noći na utorak u Bosni i sjeveru Hercegovine usloviti slab snijeg i susnježicu, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -1°C, na jugu zemlje do 5°C.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 7°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

U Sarajevu prolazno naoblačenje prije podne. Zatim smanjenje oblačnosti do večernjih sati kada se očekuje novo naoblačenje koje će u noći na utorak usloviti slab snijeg.

Jutarnja temperatura zraka oko -6, a najviša dnevna oko 1°C.

U utorak pretežno oblačno prije podne. U jutarnjim satima slab snijeg i susnježica u Bosni i sjeveru Hercegovine. Postepeno smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C.

U srijedu se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C.