Utorak, 17.05.2022.

OSVJEŽENJE / Tarantino i Balkan, pjesma koju morate poslušati: Helem Nejse objavili novi singl “Guramo tu priču”

Ponedjeljak, 17.01.2022. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Nakon duže diskografske pauze, sarajevski Helem Nejse obradovao je danas sve ljubitelje novim singlom “Guramo tu priču”.

Singl “Guramo tu priču” je predstavljen impresivno mračnim videospotom baziranim na sudaru tarantinovskog štiha i kinematografskog stilskog crnila balkanskog filma devedesetih, uz nezaobilazan šarm i humor Helem Nejsea.

Pjesma je nastala za potrebe ‘Novogodišnje priče’, prazničnog specijala serijala Bruca Braca Bruda Brada, te kao takva predstavlja vezivno tkivo između nas autora serijala i nas muzičara“, objašnjavaju članovi Helem Nejse.

Njihov posljednji studijski album “Gluten Tag” objavljen je 2020. godine, pred sami službeni početak pandemije koronavirusa, a grupa je započela rad na nasljedniku.

Vjerujemo da je naš PR naglasio u pasusu iznad ove izjave da je rad na novom materijalu počeo, i to je sve što on i mi možemo reći u ovom trenutku“, govori Helem Nejse.

Helem Nejse su intenzivirali aktivnosti, te će u prvom kvartalu 2022. godine finalizirati rad na novoj sezoni serijala Bruca Braca Bruda Brada, čija se premijera očekuje u aprilu 2022. godine na BBBB Youtube kanalu.

Tagovi: Helem nejse