Utorak, 23.04.2024.

Oštre reakcije iz RS-a povodom Komšićeve čestitke Kosovu: “Provocira Srbe, čestitka lažnoj državi od lažnog člana Predsjedništva”

Srijeda, 16.02.2022. | BiH | Najnovije | Vijesti

Nakon što je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio čestitku predsjednici Kosova Vjosi Osmani povodom Dana nezavisnosti Republike Kosovo, iz manjeg bh. entiteta Republike Srpske stižu brojne reakcije i uvrede na račun Komšića.

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da bi se posljednja provokacija Željka Komšića najkraće mogla objasniti kao “čestitka lažnoj državi od lažnog člana Predsjedništva, uz laž da to čini u ime BiH”.

– Mali sitni prevarant i manipulant, politički šibicar na političku scenu ne može drugačije nego provokacijom. Komšić je i juče demonstrirao svoje domete kada je u pitanju zajednički život u BiH – rekao je Dodik.

Podsjetimo, Komšić je čestitku uputio u svoje, i u ime građana Bosne i Hercegovine.

Prema Dodikovim riječima, Komšića za Kosovo uopšte nije briga, već je “njegova namjera bila da isprovocira Srbe”.

– To mu je sva politika otkako je kao lažni Hrvat pobačen na izborima – izjavio je Dodik za Srnu.

Poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH Sanja Vulić kazala je ovim povodom da “Komšić nastavi sanjati o građanskoj i islamskoj BiH i nezavisnom Kosovu”.

Predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD u PD PS BiH Snježana Novaković – Bursać izjavila je da “šta god Komšić mislio privatno, činjenica je da BiH nije, niti će priznati Kosovo kao neku državu, pa samim tim nema pravo da upućuje takve čestitke”.