Utorak, 26.09.2023.

ŠTA SU OSMAN MEHMEDAGIĆ OSMICA I VAHIDIN ŠAHINPAŠIĆ ŠAJA RADILI U RESTORANU “DVA GOLUBA”? Poslušajte snimak

Utorak, 15.11.2022. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Elmedin Konaković je u petak navečer u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem otkrio šokantne informacije o sastajanju prvog čovjeka Obavještajno sigurnosne agencije (OSA) i glavnog inspektora SIPA-e.

Naime, Konaković je rekao kako Osman Mehmedagić Osmica i Vahidin Šahinpašić Šaja često borave na Palama, a da im je okupljalište restoran “Dva goluba”.

Jutros se u medijima pojavio audio snimak presretnutog razgovora sa Sky aplikacije, a u kojem treća iznosi šokantne informacije, a prema njima, sam vrh države je upleten u kriminal.

Prema Raportovim izvorima iz MUP-a KS i MUP-a RS, sastanci sumnjivih lica sa Osmicom i Šajom su se odvijali redovno i često.

Navodno je objekt bio “sigurnosno interesantan” upravo zbog sumnjivih lica koja u njega zalaze. Zbog toga je i operativno “pokrivan”.

Međutim, do zapleta dolazi kada se u objektu pojavljuju dva visokopozicionirana člana policijskih agencija – Mehmedagić i Šahinpašić.

Prema informacijama, MUP KS i MUP RS imaju nekoliko zvaničnih policijskih zabilješki o njihovom dolasku u restoran i sastancima sa sumnjivim licima.

A da su se čudni i sumnjivi sastanci odvijali, potvrdili su i podaci koji su dobiveni raspakivanjem Sky aplikacije.

Raport je objavio audio-snimak na kojem se govori upravo o sastančenju sa dvojcem Mehmedagić-Šahinpašić. A glavno mjesto radnje – restoran ‘Dva goluba’.

Na snimku se čuje Dragan Gajić. On putem Skyja šalje audio poruku svom poznaniku u Crnu Goru, pripadniku Škaljarskog klana.

Gajić ga obavještava da je “kod kuma” bio drugi čovjek SIPA-e (Šahinpašić) i da su informacije koje mu proslijeđuje upravo od njega. Sutra će, kaže Gajić, kod kuma biti biti prvi čovjek OSA-e (Mehmedagić). Nakon toga bi oni trebali imati neke nove informacije.

Gajić je inače ranije lišen slobode i to u akciji zanimljivog kodnog naziva “Golub”.

Bio je osumnjičen za trgovinu drogom.