Petak, 26.04.2024.

Juklo u neobično ozbiljnom izdanju: Došli tipovi sumnjivog morala u Srebrenicu da prate ko klanja, pa bolje da su kući ostali da kradu ko svaki dan što rade

Petak, 15.07.2022. | BiH | Na mreži | Najnovije | Vijesti

Mostarac Salko Juklo od kojeg smo navikli da kroz šaljiva videa komentariše svakodnevna zbivanja, ovaj put obratio se javnosti nešto ozbiljnijom video porukom.

– Vrijeme prolazi, život teče dalje, ali demagogija ostaje ista. Već 30 godina slušamo jednu te istu stvar. Otišli na dženazu u Srebrenicu likovi sumnjivog morala i prate tamo ko je klanjao dženazu, ko nije. Pa ako ste radi toga išli, da gledate ko će klanjati, a ko nije, niste trebali ni ići. Bolje bi vam bilo da ste ostali kući piti kafu, ili negdje nešto krasti što radite svaki dan.

Ko ste vi da o tome odlučujete ko će i na kakav način odati počast žrtvama srebreničkog genocida? Vi da gledate ko klanja ko ne klanja?

Dragi Allah upućuje i on ostavlja u zabludi, kaže Juklo.

– Šta ćemo sa respiratorima, šta ćemo sa Osmicinom i sultanijinom diplomom, šta ćemo sa slučajem Memić – ubili dijete, pa zataškali ubistvo, šta ćemo sa tim, jel vas tome uče u džamiji?

BiH je multietnička država, napominje na kraju Juklo u kojoj svi imaju pravo živjeti.

– Nama treba neko ko će nas povesti na pošten način, a ne neko ko će klanjati, ići u crkvu, sinagogu, a krasti, pljačkat, ubijat, progoniti, to nama ne treba, zaključuje on.

Pogledajte cijeli video: