Petak, 29.03.2024.

Vučić odlikovao Cvijanović: Ovo je velika čast za mene i cijelu RS

Utorak, 15.02.2022. | BiH | Najnovije | Region | Vijesti

Predsjednica RS Željka Cvijanović istakla je danas da odlikovanje Ordenom Srbije na lenti povodom Sretenja – Dana državnosti Srbije, predstavlja veliku čast za nju i čitavu Republiku Srpsku. 

Orden je predsjednici RS u Beogradu uručio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, na ceremoniji dodjele Sretenjskih priznanja.

Ona je zahvalila Vučiću na ovom odlikovanju, rekavši da će “Orden od danas nositi s velikim ponosom”.

– Za jednog političara, predstavnika građana i institucija Republike Srpske ne postoji veća čast, niti priznanje, od onoga koje mu može ukazati bratska Srbija – istakla je predsjednica Cvijanović. 

Dodala je da dodatno obavezuje i povod – Dan državnosti Srbije, koji je, kako je rekla, “u sebi sabrao najslavnije slobodarske tradicije, kao i moderne, ustavotvorne tekovine srpskog naroda”.

– Ukazali ste mi veliku čast, a ponos koji osjećam ne pripada samo meni, već podjednako svim građanima Republike Srpske, jer i za njih je ovo visoko odlikovanje potvrda naših neraskidivih veza, ali i saradnje koja je danas i konkretnija i sadržajnija nego što je bila ikada u prošlosti – navela je predsjednica Cvijanović.