Srijeda, 24.04.2024.

Šokantan i direktan intervju Adisa Ahmetovića, novog izvjestitelja Bundestaga za Zapadni Balkan: ŠAH MAT Dodiku, gotov je! Ni povratak u institucije mu neće pomoći! Spremne mu sankcije!

Subota, 15.01.2022. | BiH | Najnovije | Vijesti

– Ne može Dodik 15 godina rušiti državu i biti u korupciji, a onda se vratiti u Predsjedništvo bez sankcija! Nema teorije! Šah mat, gotov je! Njemačka priprema strategiju za rješenje situacije u BiH! Strategija ima 5 dijelova, a glavni dio su sankcije!Sankcije se ne mogu zaustaviti! Ne smijemo dozvoliti stvaranje novih entiteta! Nije pametno da se Izborni zakon mijenja u izbornoj godini! Prijetnja da neće biti izbora su političke igre! ! Schmidt odlučuje hoće li biti izbora ili ne, kazao je sinoć gostujući na Face televiziji Adis Ahmetović novi izvjestitelj Bundestaga za Zapadni Balkan.

– Njemačka će Schmidtu dati punu podršku za sve njegove odluke!  Dodikova politika šovinistička, fašistička! Trenutna situacija je kao 1992. godine! Prije 28 godina moji roditelji su morali bježati iz BiH, ja sam rođena u izbjeglištvu, sad nema bježanja, želim pomoći!

– Dodik provocira 30 godina, Amerika i EU to nisu smjele dopustiti! Ovo što Dodik radi nije samo opasno za BiH već i za EU! Dodik svojim secesijama nije napao samo BiH već i ideale Evrope, vrijeme je da mu odgovorimo i našli smo odgovor! Dodik se uplašio sankcija pa bi da se vrati u institucije BiH, sad je kasno, neće mu ni  to pomoći!  Mirna budućnost Evrope ne rješava se samo na granicama Ukrajine već i na granicama Zapadnog Balkana! Demokratija uvijek jača od šovinizma, ljubav od mržnje, MIR od RATA!