Četvrtak, 28.03.2024.

Izetbegović: Nastavljamo s kadrovima poput Sebije, Zahiragića i Kapidžića, narod hoće takve ljude

Petak, 14.10.2022. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović, koji je poražen na ovogodišnjim predsjedničkim izborima, gostovao je sinoć na Federalnoj televiziji, a gdje je komentarisao između ostalog i izborni rezultat SDA.

U jednom dijelu gostovanja poručio je kako je SDA našla formulu na osnovu koje će vratiti povjerenje birača u urbanim sredinama poput Kantona Sarajevo. Na pitanje novinarke da li to najavljuje nove vjetrova, Izetbegović je odgovorio sljedeće:

„Najavljujem nastavak ovoga. Evo recimo pogledajte kako je prošao neki Haris Zahiragić, evo kako je prošla recimo Sebija Izetbegović, kako je prošao arhitekt ovaj Faruk Kapidžić tu u Starom Gradu i u Centru. Dakle, pokazalo se da mi možemo naći kadrove za koji ljudi hoće da glasaju. Isti taj princip treba primijeniti i na tri opštine. Novi Grad, Novo Sarajevo i Ilidža“.

Zaključio je kako su to kadrovi koji „imponuju sredinama“.

Očigledno da su neki kadrovi SDA koji su do skoro dobro kotirali ‘pušteni niz vodu’ od strane predsjednika. Ako su na jednoj strani oni koji ‘imponoju’ i oni za koje se pokazalo da narod ‘hoće da glasa’ onda su na drugoj strani oni koji ‘ne imponoju’ i koje narod neće.

Takvi su recimo Hazim Bahtanović, Amela Divović, Safet Kešo, Adnan Efendić, pa sve do Fikreta Prevljaka, Laličića, Hote, malog Hoše itd.

Takvima se očigledno, odlučio je bračni par Izetbegović, više neće davati prilika.

(PRESS)