Subota, 20.04.2024.

A sve što su željeli su Predsjedništvo BiH i Kanton Sarajevo…

Petak, 14.10.2022. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

“Općina Centar je važnija od desetak drugih”, govorio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović, kada je gubitke još uvijek mogao mjeriti u općinama.

Danas su ti gubici znatno veći, mjere se u kantonima, pa i u poziciji člana Predsjedništva BiH.

Da ste upitali Bakira i Sebiju te 2016. godine čemu se nadaju u godinama koje dolaze, sigurno ni u snu ne bi prognozirali da će 2018. izgubiti vlast u Kantonu Sarajevo, a to utvrditi i 2022. ili da će 2020. izgubiti i općinu Centar i Novo Sarajevo i Ilidžu i sve druge širom Federacije urbane centre.

Ono na što sigurno nisu računali jeste da će izgubiti i poziciju člana Predsjedništva BiH.

U suštini jedino što ih je zanimalo i što su željeli bili su Kanton Sarajevo i Predsjedništvo BiH, a sudbina je prema njima bila surova, pa nisu dobili niti jedno niti drugo.

Kako stvari stoje, neće dobiti ni treće ni četvrto – vlast u Federaciji BiH i državi, što će zasigurno otuđiti uhljebljene poslušnike od SDA, koji će se okrenuti jačima, a što će rezultirati krahom ove stranke.

Ovakav sve izvjesniji scenario ulijeva paniku u redove SDA koju više ne mogu ni sakriti i koja izlazi iz svake pore svakog stranačkog vojnika, svakog gutanja knedle predsjednika stranke na TV-u, svakom prilogu ili svakom napisanom slovu njihovih režimskih medija.

Što bi rekao jedan Izetbegovićev podanik “TIK-TAK”.

(PRESS)