Subota, 04.05.2024.

Izmišljene izjave: Kandidat SDA nije obećao zabranu kritike Bakira Izetbegovića

Srijeda, 14.09.2022. | BiH | Najnovije | Vijesti

Faruk Hodžić politikom se bavi zadnji desetak godina. Ovaj Travničanin, uposlenik je Kantonalne bolnice Zenica i aktuelni vijećnik u Gradskom vijeću grada Zenice. Od 2017. godine član je SDA, dok je ranije kao kandidat DF-a izabran za skupštinskog zastupnika u Zeničko-dobojskom kantonu.

Hodžić je na izborima 2022. godine kandidat SDA za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine na predstojećim Opštim izborima.

Hodžić je na jednom od predizbornih skupova vrlo emotivno govorio o predsjedniku svoje stranke i tom prilikom dao izjave kakve su slika i prilika totalitarnih režima u kojima ne postoje medijske slobode.

,,Siti smo negativnosti kojima nas bombarduju sa svih strana, ne možete svaki dan da ne čujete nešto loše o ovoj zemlji, pogotovo o ljudima koji stoje na čelu SDA. Ja vam obećavam da ćemo poslije 2. oktobra to promjeniti, itekako. Neće se više govoriti negativno o našem predsjedniku, Bakiru Izetbegoviću, za kojeg nakon prvih analiza možemo kazati da će odnijeti fascinantnu pobjedu za bošnjačkog člana predsjedništva BiH”, izjavio je Hodžić na skupu.

  • NAPOMENA: U prvobitnoj verziji članka, što je označeno kao klikbejt, greška i dezinformacija od strane Raskrinkavanja, a što se dodatnom provjerom i potvrdilo kao takvo, bilo je u naslovu navedeno nešto što se nije nalazilo u izjavi govornika, tj bilo je navedeno da je kandidat za Skupštinu ZDK, a što zapravo nije bilo istina.