Utorak, 23.04.2024.

Počinje ukop žrtava masovnog ubice na Cetinju koji je likvidiran sa najmanje 5 metaka

Nedjelja, 14.08.2022. | Najnovije | Region | Vijesti

Vuk Borilović (34) ubio je u petak 10 ljudi i ranio njih šestero na Cetinju. Borilović je tako prvo usmrtio tročlanu porodicu Martinović, majku Natašu Pejović Martinović (35), kao i njena dva maloljetna sina od osam i 11 godina.

Potom je ubio Milana Mitrovića (37), kao i svog ujaka Gorana Đurišića (54), koji je pokušao zaustaviti u krvavom pohodu. Nakon toga je ubio Rajku Drecuna (56), Dimitrija Drecuna (81), Danicu Drecun (74), kao i sugrađanke Danijelu Radunović (51) i Aleksandru Radunović (52).

Nataša Pejović Martinović i njeni sinovi, Milan Mitrović, Goran Đurišić, kao i Dimitrije, Danica i Rajko Drecun bit će pokopani danas.

Tako će medicinska sestra Nataša, koja je prije svoje smrti uspjela pozvati svog supruga Miloša Martinovića i reći mu kako su im ubijena oba sina, biti pokopana sa sinovima danas u 15 sati na groblju u Bajicama. Ubicin ujak će biti pokopan na Gradcu, a porodica Drecun, Dimitrije, Danica i Rajko bit će sahranjena u 16 sati u selu Ljubostinje.

Vlada Crne Gore proglasila je trodnevnu žalost nakon stravičnog pokolja u Cetinju.

“Duboko sam potresen viješću o strašnoj tragediji na Cetinju. Izražavam najiskreniju sućut pogođenim obiteljima, svima koji su izgubili svoje najmilije. Svi kao društvo moramo biti solidarni s njima u ovim teškim trenucima”, rekao je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

Vuk Borilović pogođen je s najmanje pet metaka, pokazala je obdukcija.

Prema saznanjima Vijesti, obdukcija pokazuje da ima barem pet ulaznih rana, a balističari i patolozi će dati ocjenu iz kojeg oružja je Borilović pogođen i koje su rane bile smrtonosne.

Vijesti saznaju da je Borilović imao dozvolu za oružje kojim je počinio nezapamćeni masakr na Cetinju jer je kao lovac imao oružni list.



raport