Srijeda, 25.05.2022.

Šokantni podaci o procesu revizije: Studenti pripremali reviziju!

Subota, 14.05.2022. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

Face je objavio prepisku koja dokazuje koliko je (ne)ozbiljno pripremana revizija presude protiv Srbije

U razgovorima s profesoricom Tromp i Sir Niceom tražili smo, ali nismo insistirali – iako smo imali dokaze – njihovu potvrdu o sadržaju revizije: šta u njoj piše… Važnije: ko ju je napisao, bitno – kako je tako brzo, na isteku roka, napisana, sklepana.Suštinsko pitanje nije šta se dešavalo na isteku roka od deset godina.

Dakle, u ta dva-tri mjeseca, kada je revizija sklepana, već je glavno pitanje: zašto se ništa nije radilo devet godina i deset mjeseci prije isteka roka od deset godina?

Ambasador Scheffer, angažovan u bh. pravni tim kasno, prekasno, u prepiskama s Geoffreyjem Niceom priznaje pravni akt revizije: sadržaj je pisao on sa svojim studentima.

Da, sa studentima. Da, ono što je presudno za historiju ove zemlje, umjesto svjetskih i domaćih vrhunskih pravnih stručnjaka, pisali su i neki studenti.

Ne znamo koji, ali možemo pretpostaviti: studenti od kojih možda neki i ne znaju gdje je BiH niti šta se u njoj desilo. Tako, revizija zvuči kao studentski seminarski rad. I još padnu na seminarskom. A BiH propadne.