Srijeda, 25.05.2022.

FACE: Što ste upropastili reviziju? Sakib Softić: Ma daj, ba… Munira Subašić: Neni Tromp ću počupati kosu!

Subota, 14.05.2022. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

FACE: “Gospodine Softiću, dugujete objašnjenje građanima!” Softić: “Kome?!” FACE: “Pa građanima!” Softić: “Ma daj, ba!””Hoćete li glasati za mene? Moram Vam postaviti test od deset pitanja. Ako ga prođete, mogu diskutovati s Vama o svojoj legitimnosti kao agenta!”

FACE: “Gospođo Subašić, je li Vam žao što je revizija propala?” Munira Subašić: “Nije mi žao proklete revizije; žao mi je mog djeteta!”

Da li ste primijetili da većina problema u ovoj zemlji počinje sa –rerevizijarespiratorirevizionizamrestitucijaregistarreket… Revizija – novinarski ne odustajemo. Prije nego štp vidite novu ekskluzivu koja će vas šokirati, idemo redom – po izjave ključnih učesnika u procesu, preciznije onih koje je politika, neka oproste, angažovala, iskoristila, odbacila i na kraju čak optužila da su oni krivi za propast revizije iako su, kao, eto, sve učinili da revizija prođe.

Šta je ključno u priči o reviziji? To što svaki učesnik, od Izetbegovića do agenta Softića, u svih deset godina prostora za pokretanje revizije daje, jedne godine, jednog mjeseca, jednu izjavu, a onda sam sebe demantuje drugom izjavom ili potezom. Krivci se vade iz belaja upravo na tome – na svojim zbunjitis izjavama.