Petak, 29.03.2024.

NEOČEKIVANI SASTANAK / Nikšić, Forto i Konaković razgovarali s Komšićem!

Ponedjeljak, 14.02.2022. | BiH | Najnovije | Vijesti

Albin Zuhrić, savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, otkrio je govoreći za N1 kako su danas na razgovoru kod Komšića bili Elmedin Konaković, Nermin Nikšić i Edin Forto, a u vezi izbornog zakona. 

“Mi se suprotstvaljamo udaru s dvije stane – blokada Milorada Dodika sa separatističkom intencijom i blokada Dragana Čovića kako bi iznudio svoj siguran izbor u Predsjedništvo, bez obzira koliko glasova imao. Mislim da nisu spremni napraviti ustupke. Ne očekujemo dogovor. Pozicije su toliko daleko jedna od drugih da je gotovo nemoguće naći kompromis. Od nas stranaka koje želimo građansku BiH ili suverenu BiH se traži da pristanemo na sistem po kojem će zauvijek HDZ birati Dom naroda i člana Predsjedništva. Pri tome se traži da 350.000-400.000 osoba ne učestvuje u izboru i da glas jednog čovjeka vrijedi kao sedam drugih. To je pogrešno”, istakao je.

Na konstatacije Dragana Čovića da Željko Komšić radi u korist Bošnjaka, ali i prigovore da nije “pravi Hrvat”, Zuhrić je zaključio: “Komšić se izjašnjava kao Hrvat otkad je BiH. Da li je moguće pronaći bilo koju njegovu odluku, izjavu koja ide na štetu bilo kojeg naroda, a u korist drugog? On donosi sve odluke imajući u vidu sve građane BiH”.