Nedjelja, 19.05.2024.

Ko je Edin Alađuz Kalimero za kojeg je Konaković oznanio da ga je pratio po Beogradu: Usred rata imitirao Cecu na televiziji, najbolji prijatelj Osmicine supruge…

Nedjelja, 13.11.2022. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

U Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića sinoć je gostovao Elmedin Konaković, lider Naroda i pravde.

U toku gostovanja, Konaković je tvrdio da ga je dok je s porodicom boravio u Beogradu navodno pratile službe OSA-e po nalogu direktora Osmana Mehmedagića Osmice. 

Prema riječima lidera NiP-a navodno ga je pratio je Edin Alađuz Kalimero sa kolegom.

“Da bi me povezali sa nekim privrednicima koji finansiraju NiP, nekim prljavim parama i poslali su ljude iz OSA-e da me prate. Došao sam s porodicom u Beograd. Poslali su ljude, Kalimera uposlenika Obavještajno sigurnosne agencije kojeg sam slikao dok me slika. Slikao sam uposlenika OSA-e dok me slika da bi me povezali sa nekim privrednicima koji finansiraju NiP, nekim prljavim parama i poslali su ljude iz OSA-e da me prate. Došao sam s porodicom u Beograd. Poslali su ljude, Kalimera uposlenika Obavještajno sigurnosne agencije kojeg sam slikao dok me slika. Oni misle da će tamo sresti neke bogate Ruse koji nas finansiraju. Pokušavaju mi napakovati pranje para. To su bolesni umovima, kojima se ruši svijet, pada kula od karata”, tvrdi Konaković.

Inače Kalimero je posao u OSA-i kako se može čuti po hodnicima OSA-e, zaslužio je zbog sklonosti gledanju u kašike, bacanju graha, proricanju sudbine gledajući u karte i kugle, imitirajući razne domaće i strane pjevaljke, ali i sposobnosti da se brzo presvlači u žene, po čemu je nadaleko poznat. Ipak, najveća referenca bilo mu je dugogodišnje poznanstvo s Osmicinom suprugom i folk pjevačicom Amelom Šehović-Mehmedagić.

Šehovićka i Kalimero poznati su i po mnogim zajedničkim nastupima, u kojima se Alađuz oblači i imitira razne pjevačice s estrade, a ni perike mu nisu nepoznate, što potvrđuju fotografije s njegovih nastupa i privatnih druženja po sarajevskim restoranima. Alađuz je redovna podrška Ameli i na društvenim mrežama. Nisu im strana ni zajednička putovanja, zbog čega se i zauzela kod supruga da ga zaposli.

 Podsmijeh i nevjerica

Vijest o zapošljavanju Kalimera među uposlenicima OSA-e dočekana je s podsmijehom i nevjericom. Uposlenici se šale da ga „izgleda Osmica, s obzirom na Alađuzove sklonosti imitacijama i preoblačenju, priprema za specijalnu akciju ove agencije“. U nevjerici pojašnjavaju da je ovo najbolji dokaz toga šta je Osmica uradio od nekad ozbiljne agencije, jer je OSA, umjesto školovanih osoba, spala na imitatore.

– Uskoro će u OSA-i, kako stvari stoje, biti organizirana i jedna vrsta natjecanja u kojem će Alađuz uposlenicima proricati sudbinu gledajući u grah, ali i pomagati inspektorima kako da lakše „otkriju“ osobe koje pripremaju napad na sigurnosni sektor – priča nam u šali naš sagovornik.

 Učestvovao u rijaliti šouu „Veliki brat“ i „Izgubljeni“

Kalimero je poznat i po učešću u nekoliko rijaliti programa. Jedan od njih je srbijanski „Veliki brat“, u kojem se kratko zadržao. Učestvovao je u rijalitiju „Izgubljeni“, ali se ni tu nije proslavio.

Najsramniji komentar Šehovićke nastao nakon prepiske s Alađuzom

Zanimljivo je da jedan od komentara u kojem Osmicina supruga Amela Šehović iznosi najsramniji i društveno najneprihvatljiviji javni komentar jeste onaj u kojem u prepisci sa svojim FB prijateljima o korumpiranima doslovce kaže: „Nemamo mi tužioca, a ni sudija koji bi takve procesuirali.”

Njen status uslijedio je nakon što Edin Kalimero u svom komentaru kaže: „Mislim da će Vojkovići biti mali da prime sve ove ublehaše koji pokušavaju poljuljati državno uređenje, kakvo god ono bilo.“