Subota, 20.04.2024.

Vijećnik Srđan Srdić izazvao totalni haos u Novom Sarajevu – ne odustaje od svog zahtjeva da mu se dodijeli stan namijenjen za socijalne kategorije, članovi komisije traže izuzeće

Nedjelja, 13.02.2022. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Politički fenomen utjelovljen u liku i djelu Srđana Srdića, vijećnika iz Novog Sarajeva ne prestaje šokirati svojim ponašanjem.

Podsjetimo se kratko, da je političkim trgovinama i manipulacijama Srdić za kratko vrijeme koje je u politici, sebi obezbjedio brojne komisije, zaposlenje za sebe u preduzeću koje je u vlasništvu Grada Sarajeva i to za vrijeme dok bio gradski vijećnik, potom zaposlenje za svoju suprugu i to u Općini Novo Sarajevo gdje je tada također bio vijećnik.

Zavisno od toga kome je trebalo biti blizak, da bi došao do ostvarenje svojih planova Srdić je promjenio tri stranke, bio nezavisni, a sada je na pragu da uđe u četvrtu stranku, ovaj put Stranku za BiH Semira Efendića.

Sve ove beneficije koje je obezbjedio sebi kako je ušao u politici nisu bile dovoljne ovom vijećniku.

Prema dokumentaciji koju je PRESS već objavljivao, on se javio na konkurs za dodjelu stana u zakup, a koji je raspisala Općina u kojoj je vijećnik. Ovaj konkurs namijenjen je za socijalnu kategoriju, ali Srdić se ipak odlučio prijaviti.

Iako je nakon što je ova informacija obznanjena ovakav sraman postupak naišao na osudu javnosti Srdić nije odustao.

On je naime nakon što je odbijen zbog nepotpune dokumentacije, uputio novi dopis u kojem je vršio pritisak na članove komisije nudeći svoje lično tumačenje određenih uslova propisanih konkursom. Pored toga u zahtjevu je naveden još niz nebuloznih tvrdnji koje vam donosimo u nastavku:

Srdićev najnoviji dopis

Nakon ovoga, vijećnik SDP-a Arslan Dučić inače poznat po svojim videouredcima u kojima se revolucionarno obraća građanima, podnio je zahtjev za izuzećem iz ove komisije zbog, kako je naveo mogućnosti “da bi mogao doći u situaciju očiglednog rizika od predrasude i pristrasnosti, a iz razloga što se pojavio niz razloga…”

Dučićev zahtjev za izuzećem

Dučićev ovakav zahtjev podjelio je vijećnike u ovoj Općini. Dok su jedni smatrali da je ovo kukavički potez, bilo je i onih koji su imali razumijevanja.

Posljednje, ali ne i manje važno podsjetimo još jednom i da je nezvanično Srdić u Općini zatražio i finansiranje kluba, obzirom da sa još jednom vijećnicom djeluje kao nezavisni vijećnik (još uvijek), ali i da je u Gradu zatražio da mu se dodijeli pet komisija koje bi mu se plaćale.

(PRESS)