Utorak, 23.04.2024.

Nakaš: Ovo je bolnica u kojoj su od 1992. godine pa sve do danas mobingovani radnici u zdravstvu, ljekari, medicinske sestre, tehničari i drugi našli utočište i sigurnu kuću u kojoj su nastavili svoj rad

Nedjelja, 13.02.2022. | BiH | Najnovije | Vijesti

Virusolog i ugledni sarajevski ljekar Bakir Nakaš oglasio se na svom zvaničnom Facebook profilu. 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

– Ovo je bolnica u kojoj je rođena ideja i formiran “Nezavisni strukovni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu Federacije Bosne i Hercegovine”. 

Ovo je bolnica u kojoj je na čelu sa Prim. Dr. Abdulahom Nakašom organiziran i proveden prvi štrajk radnika u zdravstvu sa ciljem zaštite radničkih prava zaposlenih u zdravstvu Federacije Bosne i Hercegovine.

Prvi kolektivni ugovor radnika u zdravstvu

Ovo je bolnica u kojoj je sačinjen prvi kolektivni ugovor radnika zaposlenih u zdravstvu kojeg su potpisali tadašnji ministar zdravstva u Federaciji Bosne i Hercegovine Prof. Dr. Božo Ljubić i prvi predsjednik Nezavisnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu Federacije Bosne i Hercegovine Prim. Dr. Abdulah Nakaš.

Ovo je bolnica koja nije prestajala sa radom od osnivanja 1866. godine pa sve do danas.

Ovo je bolnica u kojoj je jedina uputnica za pacijenta bila potreba za zdravstvenom uslugom.

Sigurna kuća

Ovo je bolnica u kojoj su od 1992. godine pa sve do danas mobingovani radnici u zdravstvu, ljekari, medicinske sestre i tehničari i drugi našli utočište i sigurnu kuću u kojoj su nastavili svoj rad.

Vjerovatno iz svih navedenih razloga ova bolnica nije u milosti ranijim i aktualnim vladama u Federaciji Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo – zaključio je Nakaš.